Habertürk sunucusundan FETÖ'cü konuk açıklaması

FETÖ'den tutuklanan profesörün canlı yayına çıkması tartışma yarattı. Habertürk TV'de yayınlanan programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk sunucusundan FETÖ'cü konuk açıklaması

Habertürk TV'de Manşet programına FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ve 8 ay tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest kalan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu'nun konuk olması tartışma yarattı.

Programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy, 'Programına FETÖ'cü konuk çıkardı' başlıklı haberler için bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Bu memleketteki FETÖ’cüleri ayıklamak gibi bir görevim yok. Birisi FETÖ’cü ise eğer, onun bulunması, yakalanması hakkında yasal işlem yapılması benim vazifem değil. Siz birine FETÖ’cü dediniz diye o FETÖ’cü olmuyor. Bizim bir hukuk sistemimiz var. Hoca yayında corona ile ilgili görüşlerini paylaşıyor. Hocayı yayına ben çıkardım bunu da bilmek zorunda değilim. Eğer biri suçluysa onun cezasını vermesi gereken yer belli. Global TV’ye 6 Nisan’da, Star Ana Haber’e 19 Mart’ta konuk olmuş. Ayrıca hoca beraat etmiş, istinaf mahkemesinden de beraat etmiş. Birisinin terör örgütü ile ilişkisi varsa onu ortaya çıkarmak devletin ilgili kurumlarının işidir. Onlar gereğini yaparlar."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin