Haberler Charlie Hebdo'dan

Fransa'nın mizah dergisine düzenlenen kanlı saldırı, medya gündemini belirledi.

Google Haberlere Abone ol
Haberler Charlie Hebdo'dan

PRNet A.Ş, 2015'in ilk günlerinde en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 



01 – 11 Ocak 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'PRNet En’leri' 5 başlık altında sıralandı.



GÜNDEMİN BELİRLEYİCİSİ 'CHARLIE HEBDO'



2015'in ilk günlerinde gündemin en fazla dikkat çeken konusu terör ve nefretin ön plana çıktığı kanlı saldırı oldu. Fransa'nın mizah dergisi geçtiğimiz Charlie Hebdo'ya geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda derginin karikatüristleri dâhil 12 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.



Yılbaşından itibaren yurdu esir alan Soğuk Hava ve Kar Yağışı gündemin ana maddelerinden birisi olarak da ön plandaydı. 1.647 haber ile medyanın yer verdiği hava durumu; okul tatili, trafik durumu, kazalar, ekonomik zarar, barajlar ve soğuktan kaçamayanlar ile bolca konuşuldu.



İstanbul Sultanahmet'te bulunan Turizm Şube Müdürlüğü'nde, polise yapılan Bombalı Saldırı önemli gündem başlıklarından birisi olarak raporlandı. Saldırgan cüzdanını kaybettiğini söyleyerek içeri girdi ve el bombası ile bir polisi şehit etti; ikinci bombayı patlatamadan polis tarafından öldürüldü.



Eski Bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında; Meclis Soruşturma Komisyonu tarafından verilen, Yüce Divan'a gönderilmelerinin gerek olmadığı kararı; 578 haber yansıması ile listede yerini aldı.



Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin de bulunduğu Dolmabahçe Sarayı'na terör örgütü üyesi tarafından düzenlenen Bombalı Saldırı gündemimizde yer eden konular arasındaydı. Nöbet kulübesindeki polislere iki el bombası atan saldırgan; birkaç el ateş ettikten sonra polisler tarafından etkisiz hale getirildi. 



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Siyaset gündeminin belirleyicisi 4 bin 200 adet haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanını ikinci sıradan takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu 4 bin 160 haberi ile ikinci sırada kaydedilirken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listenin üçüncüsü olarak raporlandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç siyasetin gündeminde 620 haberi ile yer alırken; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sıralamayı tamamlayan isim oldu.

 

SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'HÜLYA AVŞAR'



Yeni başlayan TV programında vurucu soruları ile de dikkatleri çeken Hülya Avşar 372 adet haberi ile show dünyasının en popüler ismi olarak raporlandı. Cem Yılmaz 280 haberi ile ikinci sırayı takip ederken; yeni filmi 'Mucize' ile bolca anılan Mahsun Kırmızıgül ünlü gündeminin üçüncüsü olarak raporlandı. 195 haber yansıması ile listenin dördüncüsü olarak kayıtlara geçen Yılmaz Erdoğan’ı; beşinci sıradan Sinem Kobal izledi.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI 'ERSUN YANAL'



Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal; spor gündeminde 898 haberi ile ilk sırada raporlandı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim gündemde 809 haberi ile sıralamayı takip ederken; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım listenin üçüncüsü oldu. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 493 haberi ile spor medyasında yerini aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise gündemi beşinci sıradan tamamladı.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'WESLEY SNEIJDER'



Sporcular medyasını belirleyen isim 958 yansıması ile Galatasaray'ın golcüsü Wesley Sneijder oldu. Beşiktaş oyuncularından Demba Ba ile ikinci sırada iken, Fenerbahçe'nin yıldız ismi Emmanuel Emenike listenin üçüncüsü oldu. Trabzonsporlu Kevin Consant'ın 414 yansıma ile raporlandığı listeyi; Galatasaray'da forma giymekte olan Felipe Melo tamamladı.



Haberler Charlie Hebdo'dan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin