Haberimiz yok ama çayı içerken hapı yutmuşuz! Poşet çay içen biri haftada 5 gram plastik yiyormuş!

Çayınızı demleyerek mi içiyorsunuz? Yoksa poşet çay mı kullanıyorsunuz? Bununla ilgili korkutan bir uyarı geldi. Poşet çay kullananlara kötü bir haberimiz var. Ortaya çıkan bir araştırmaya göre düzenli olarak poşet çay tüketen bir vatandaşın haberi olmaksızın haftada 5 gram plastik tükettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Haberimiz yok ama çayı içerken hapı yutmuşuz! Poşet çay içen biri haftada 5 gram plastik yiyormuş!

Son yıllarda poşet ve bitki çayların kullanım oranı özellikle tüm dünyada giderek artış gösteriyor. Buna sebep olarak, daha pratik ve daha hızlı tüketiliyor olmasını gösterebiliriz.

Fakat her ne kadar sağlık açısından yararlı olduğu algısı tüm toplumda hakim olsa bile, McGillÜniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırma bunun aksine işaret ediyor.

Plastik şişelerden çok daha fazla

Yayınlanan rapora göre demlenmekte olan tek bir poşet çay, 11.6 milyar mikro partikül ve 3.1 milyar nanopartikül plastiği suya sızdırıyor. Uzmanlara göre söz konusu rakamlar, plastik şişelerde satılan sular da dâhil olmak üzere diğer yiyecek ve içeceklerde bulunan plastik partiküllerinden çok daha fazla.

Haberimiz yok ama çayı içerken hapı yutmuşuz! Poşet çay içen biri haftada 5 gram plastik yiyormuş!

Sıcak bir bardak suya bırakılan bir adet çay poşetinin yaklaşık 11,6 milyar mikroplastik ve 3,1 milyar daha küçük nanoplastik parçacık saldığı ortaya çıktı.

 Bu miktar bir kişinin bir yıl boyunca tükettiği tahmini mikroplastik parçacık miktarından çok daha yüksek. Ortalama bir insan yılda en az 50 bin mikroplastik parçacığı yutuyor. Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise, düzenli olarak poşet çay tüketen bir vatandaşın haberi olmaksızın haftada 5 gram plastik tükettiği gerçeği oldu.

Haberimiz yok ama çayı içerken hapı yutmuşuz! Poşet çay içen biri haftada 5 gram plastik yiyormuş! - Resim : 3

Uzmanlar "Poşetin içindeki çayı görebiliyorsanız, büyük olasılıkla plastiktir. Ayrıca hem poşet hem de mono drog dediğimiz tek olarak bitkilerin paketlendiği ambalajların içerisinde böcek parçaları, kaş, kirpik ve saç teli gibi çok farklı yabancı maddelere rastladık. Aynı zamanda üzerinde yazan bitkiyi bulamadığımız çok örnek oldu. Örneğin üzerinde adaçayı diyor ama içerisine başka birçok bitki karışmış durumda olabiliyor” dediler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin