Haberciye şiddete hala ceza yok!

150'ye yakın medya çalışanına uygulanan şiddet, cezasız bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Haberciye şiddete hala ceza yok!

Tüm ülkeye yayılan İstanbul Gezi Parkı eylemlerinde görevlerini yaptıkları sırada güvenlik kuvvetlerinin saldırısına uğrayan 150’yi aşkın medya temsilcisinin şikâyetlerinde tek bir sonuç elde edilmedi.



30 Eylül 2013 itibariyle, uluslararası ve ulusal medya temsilcilerinden 153’ü, eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlü saldırı ve hedef göstermelerine konu olduğu bir dönemde, güvenlik kuvvetlerinden kaynaklı şiddete mazur bırakılmıştı.



31 Mayıs: Haberciye toplu şiddetin günü



31 Mayıs 2013’ten bugüne kalan olaylardan biri de, Divan Oteli karşısında polisin Gezi parkını koruyanlara ve parka giriş yapan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekillerine karşı müdahalesinde çok sayıda kişinin gazdan ve gaz kapsülünden yaralanmasıydı. Dönemin BirGün gazetesi muhabiri ve fotoğrafçı Ahmet Şık’ın başına gaz kapsülüyle ateş edilmesiydi. Başına sekiz dikiş atılan Şık, Taksim Hastanesi’nde bir gün müşahede altında tutulmuştu.



Aynı gün Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki kitlesel eylemleri izleyen gazetecilerden Dönemin İMC TV program editörü ve EmekDünyası.Net sitesi yayın sorumlusu Gökhan Biçici de, canlı yayın sırasında ensesine isabet eden bir gaz fişeğiyle yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Gazetecilere karşı yaygın şekilde gaz kullanmasına, plastik mermi ve gaz kapsüllüyle saldırmasına, silah doğrultmasına tanık olmuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin