Habercilerin can güvenliğini masaya yatırdılar!

AGİT "Gazeteci Güvenliği Konferansı", Viyana'da gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Habercilerin can güvenliğini masaya yatırdılar!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilciliği, 15-16 Haziran günlerinde, Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Çatışma Dönemlerinde Gazetecilerin Güvenliği, Medya Özgürlüğü ve Çoğulculuk” konulu bir bölgesel konferans düzenledi.



Birleşmiş Milletler (BM) İfade Özgürlüğü eski raportörü ve Robert F. Kennedy İnsan Hakları Merkezi icra müdürü Franck LaRue, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (İFJ) eski başkanı ve Etik Gazetecilik Ağı (EJN) kurucusu Aidan White, AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği genel sekreter yardımcısıIvan Simonovic ve AGİT Türkiye delegasyonu üyelerinin de katıldığı konferansta ana tema, Ukrayna’nın doğusunda Rusya ile yaşanan krizde propagandanın etkileri oldu.



Konferansta gazeteciler ve tarihçiler, tarih ve tarihe ilişkin yorumlar yoluyla devlet güdümlü propagandanın ne şekilde geliştirildiği, kötüye kullanıldığı ve bölgesel çatışmalara ve uluslararası ilişkilere etki ettiğini tartıştılar.



Etkinliğe, AGİT’in Danimarka, Norveç, İsveç, Kanada, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Britanya, Türkiye, ABD ve Polonya gibi ülkelerdeki delegasyonları, Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği, Ukrayna Bağımsız Gazeteciler Sendikası, Rusya Gazeteciler Birliği’nin yanı sıra Freedom House (Özgürlük Evi), Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) gibi gazetecilik hak örgütü temsilcileri de katıldı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin