Haber tatile girer mi? Medyatava, ünlü gazetecilere bayram izni hakkındaki görüşlerini sordu

İşte, gazetecilerin bayram tatili ve bayram gazetesi konusundaki görüşleri!

Google Haberlere Abone ol
Haber tatile girer mi? Medyatava, ünlü gazetecilere bayram izni hakkındaki görüşlerini sordu

Medyatava, Kurban Bayramı öncesinde ünlü gazetecilere "Bayramda gazeteciler izin yapmalı mı? Haber tatile girer mi?" sorularını sordu ve gazetecilerin eski zamanlardaki 'bayram gazetesi' modeli hakkındaki görüşlerini aldı. İşte, ünlü isimlerin Medyatava'ya verdiği yanıtlar:





Cengiz Semercioğlu / Hürriyet Gazetesi



"Bayram gazetesi modeli tabii ki daha iyiyidi. Gazeteciler için ek bir gelir kapısıydı. Ben de orada çalıştım. Gazetecileri rahatlatırdı. Ancak okuru sadece tek bir gazeteye mahkum etmek doğru değildir. Bayramda gazetelerin çıkması iyi. İnternette haberler devam ediyor. Gazetelerin okuru uzaklaştırmaması gerekir."





Oral Çalışlar / Radikal Gazetesi



"Bence kesinlikle gazeteciler tatil yapmalı. Eski dönemlerdeki gibi bayram gazetesi çıkmalı. Bayramda tatilin insani bir şey olduğunu düşünüyorum. Gazetecilerin tatile ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Okur da dinlensin, yazar da dinlensin diyorum. Bayram demek, bayramlaşmak demek. Ben, tatili dinlenmek ve kafayı toparlamak açısından yararlı görüyorum."





Mustafa Karaalioğlu / Star Gazetesi



"Bayramda gazeteciler izin yapmamalı, gazeteler çıkmalıdır. Bayram gazetesi modelinin eski zamanlarda kaldığını düşünüyorum."





Nuh Albayrak / Türkiye Gazetesi



"Bayramda gazeteciler tabii ki tatil yapmalılar. İnsanların aileleri var, çocukları var, bayramlar da bir arada bulunmak için fırsat. Eskiden bayram gazeteleri vardı. İki açıdan önemliydi. Hem o dönemlerde gazeteciler tatil yapar, hem de bayram gazetesinde çalışanlar işsiz gazetecilerden seçilirdi. Bayram gazetesi medyada çalışanlar açısından önemli. Ancak şu anda ufukta görünmüyor."





Yazgülü Aldoğan / Posta Gazetesi



"Gazeteciler hiçbir zaman tatil yapmamalı. Gazeteciler kişi olarak tatil yapmalı ancak medyanın kapanmasına sıcak bakmıyorum. Öyle bir meslek ki saati yok. Uykuda bile düşünüyorum."





Neslihan Acu / Yeni Asır Gazetesi



"Bayramda gazeteciler tatil yapmalıdır. Bayram özel bir zaman aralığına denk geliyor. Herkesin tatil yaptığı günlerde gazetelerin de tam tekmil çalışmasından ziyade, eskiden olduğu gibi bayramda başka başka kişiler nöbet şeklinde çalışsa daha iyi olur."





Cüneyt Cebenoyan / BirGün Gazetesi



"Tabii ki yapmalılar. Bayram dışında da yapmalılar. Hatta iyi yaşam için haftada 2 gün tatil yapmalılar. Daha fazla izne ihtiyacımız var. Haber tatile çıkmaz ama işsizlik var. Daha fazla insan çalıştırılabilir, mesai saatleri azaltılabilir."





Hıdır Geviş / Taraf Gazetesi



"Geçmişte gazeteciler tatil yapsın diye bayramda ortak gazete çıkarılıyordu... Ancak bunun üzerine çoktan bir bardak su içildi ve bu gelenek tarih nehrinden akıp gitti. Dolayısıyla durup durup bu meselenin ruhunu çağırmak nafile bir çaba, kimseye bir faydası yok. Eskiden gazeteler bunu yapardı. Ve o dönemler ne haber televizyonları vardı, ne internet  medyası ne de sosyal medya... Dolayısıyla bayramda gazetecilerin toptan tatil yapması bugün teknik olarak mümkün değil. 



Her şey bir yana, bu çağda haber medyasının kepenk kapatıp toplu tatil yapması çok absürd olur. Ancak gazetecilerin bayramdan faydalanması için medya şirketleri kendi içlerinde bir takım düzenlemeler yapabilirler. Haber yedekletirler, çalışanlar bayram boyunca ikiye bölünür ve vardiya sistemiyle çalıştırılır. Yani yüzde yüzü değil de yüzde ellisi bayramın bir yarısında diğer yüzde ellisi bayramın ikinci yarısında tatil yapar. Ama medya kuruluşları ve yöneticileri bunu beceremez. Çünkü onlar ne bu kadar ince düşünceli ve merhametliler, ne elemanlarına karşı bu kadar sorumlu ne de onların haklarına karşı saygılılar."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin