HABER-SEN'den TRT Radyo hakkında şok iddia!

HABER-SEN: "Gezi olayları sırasında TRT İstanbul Radyo binasının merkez karakol gibi kullanıldı."

Google Haberlere Abone ol
HABER-SEN'den TRT Radyo hakkında şok iddia!

HABER-SEN, Taksimde Gezi olayları müdahalesi sırasında TRT İstanbul Radyo binasının merkez karakol gibi kullanıldığını savunurken, polisin TRT İstanbul Radyo binasındaki varlığına son verilmesi için TRT Genel Müdürlüğüne başvurduklarını belirtti.



HABER-SEN'in yazılı açıklamasında Gezi Parkı olaylarına müdahale etmek üzere Taksim çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polisin olayların ilk günlerinden bu yana TRT İstanbul Radyo binasını merkez karakolu gibi kullandığını savunarak, "Sivil ve resmi üniformalı, silahlı, teçhizatlı sayısız polis, binanın otoparkı, bahçesi, fuayesi, kantini, yemekhanesi ve koridorlarında günün her saatinde elini kolunu sallayarak gezmektedir. Bir yayın kurulu olarak TRT'nin kabul edemeyeceği bir durumdur" denildi. 



TRT'nin özerk bir kurum olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İdari ve teknik üniteleriyle; yayın ve kayıt stüdyolarıyla 24 saat aktif olan yayın kurumu binasının, bahçesi, koridorları, odaları, yemekhanesi, kantiniyle güvenlik güçlerinin hizmetine sunulması, mesleğimiz adına kabul edilmez. Bu aynı zamanda TRT'nin üyesi olduğu uluslararası yayın birlikleri başta olmak üzere, hiçbir meslek örgütünün ve yayın kuruluşları birliğinin de kabul edemeyeceği bir manzaradır" ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada şunlar kaydedildi:



"TRT'nin bu süreçte tek yanlı ve ajitatif bir biçimde eylemcileri kötüleyen, polisin uyguladığı orantısız şiddeti görmezden gelen, iktidarın söylemlerine paralel biçimde polis şiddetini haklı ve meşru göstermeye çalışan, aksi yöndeki hiçbir iddiaya yer vermeyen haber ve yayın politikası ile bir arada düşünüldüğünde, güvenlik güçlerine karakol hizmeti veren yayın kurumu görüntüsü, TRT çalışanları olarak utancımız kat be kat artmaktadır. Polisin TRT İstanbul Radyo binasındaki varlığına son verilmesi için TRT Genel Müdürüne başvurduk. Konuyla ilgili olarak TRT'nin üyesi olduğu uluslararası birlikler nezdinde de gerekli işlemlerde bulunacağız." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin