"Haber kanalları Taksim'e girdi, doğru olanı yaptı"

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Taksim'e yapılan müdahalede haber kanallarının tutumunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
"Haber kanalları Taksim'e girdi, doğru olanı yaptı"

Taksim Meydanı'nda yaşananları bir tiyatro oyununa benzeten Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı şu şekilde:



"Dün sabahın erken saatinden itibaren izlemeye başladım... Bir tiyatro oyunuydu. Taksim Meydanı tiyatro oyunu. Yazıyı teslim ettiğim saat 11.05’e kadar izledim. Ondan sonra yaşananlar bu yazıda yer alamıyor.

Bütün televizyon kanallarının kameraları oradaydı, hatta canlı yayın da yaptılar. Bir ‘sol’ parti bayrağının altından birileri polis tarafına taşlar atıyordu. Sonra baktım aynı parti bayrağı altında bir  fotoğraf sosyal medyaya düşmüş.  Molotof kokteyli atan kişinin belinde silah var!

Tiyatro dedim ya. NTV muhabirinin “Polisle eylemciler arasında ya da gruplar arasında” cümlesi, belki de bu oyunun tarifi.

TV Net kanalında “Sis bombaları atıyorlar. Sanki polis Gezi Parkı eylemcilerine müdahale ediyormuş havası vermek için” dedi muhabir. Tam da sahnelenen tiyatro oyunun sona yaklaşan bölümünden bir sahne gibi...

Bugün TV’den “5 kişi var, orada polis baş edemiyor” sözleri geldi kulağıma. Taksim Gezi’den sesler; “Sinirlerimiz bozuk durumda, destek bekliyoruz” dedi aktivist Güney Ongun telefonda.

Halk TV’ye bağlanan bir başka aktivist Sevgi Yüreklik, “Tiyatro gibi izliyoruz. Parkımıza inanmak, güvenmek istiyoruz” diye seslendi.

Polis Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tüm pankartları indirip yerine Atatürk posteri ve Türk bayrağı asmış haberleri kanallarda ses verdi. Fazıl Say’ın babası Ahmet Say: “Bu meydanda toplananların asgari müşterikleri olmuştur bayrak” dedi.

Taksim Gezi’den görüntüler de geldi, Türk bayrakları var. Sanki meydan yeniden kurtarılmış ve vatana millete tekrar emanet edilmiş havası! Bu sefer haber kanallarımız doğru olanı yaptı ve Taksim Meydanı’ndan canlı yayınla olan biteni bizlere ulaştırdı!"



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin