Haber kanalına yeni cezalar kesildi, yöneticisi RTÜK'ü bombaladı!

Samanyolu Haber'e verilen ceza isyan ettirdi.

Google Haberlere Abone ol
Haber kanalına yeni cezalar kesildi, yöneticisi RTÜK'ü bombaladı!

Samanyolu Haber, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 5 günlük yayın durdurma cezası aldı.



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, verilen cezalara Twitter hesabından isyan etti.



Cezalarla baskı ve sindirme politikası izlendiğini ileri süren Karaca ayrıca RTÜK'ün son 1 yıldır Samanyolu Yayın Grubu'nu hedef tahtasına koyduğunu iddia etti.



Karaca, Twitter hesabına konuyla ilgili şunları yazdı:



1- Sansürcü zihniyet, yayın grubumuz üzerindeki baskılarını nefes almaksızın sürdürüyor. @SHaberTV'ye 5 günlük bir ceza daha gönderdiler!!



2- Milyonlarca liralık ağır maddi cezalar kesmiyor olacak ki;üst üste yayın durdurmalar geliyor. Adeta baskı ve sindirme politikası izleniyor



3- Kurulduğu günden bu yana bırakın cezayı, RTÜK’ten hep takdir alan Samanyolu Yayın Grubu, son bir yıldır hedef tahtasına koyuluyor.



4- 6112 sayılı kanun kapsamında görevlendirilen RTÜK, artık tarafsızlığını kaybetti. Talimatla (!) görev yapan siyasi bir kurum halini aldı.



5- Demokrasinin güvencesi özgür medya; RTÜK üzerinden ‘siyasi erk’in arka bahçesine çevrilmeye çalışılıyor.



6- Eleştirel yaklaşımlar, kamuoyuna gerçekleri anlatan yayınlar cezalandırılıp; adeta tek tip ve yanlı yayıncılık isteniyor.



7- Bu durum ilk olarak halkın haber alma hürriyetini, sonra da demokratik sistem aracılığı ile varlık imkanı bulan RTÜK’ü ortadan kaldırır.



8- "Haber almak" bu ülke insanının hakkıdır, ve biz bu hakkın savunucusuyuz. Sorumluluğumuzun bilinciyle yolumuza devam ediyoruz.



9- Gerek haber yayınlarımızda, gerekse programlarımız ve dizilerimizde ülkemiz insanına hizmet etmek için bu yoldayız. Mesleğe saygılıyız.



10- Bugün pervasızca ve hukuk tanımadan talimatla görev yapanlar; bir gün adalet önünde hesap vereceklerini hiç mi düşünmezler?



11- Yayın grubu olarak hassasiyetimiz; kendi mağduriyetimizden çok, ülkemizin kazanımlarının hukuk dışı uygulamlarla ortadan kaldırılmasıdır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin