Haber ajansında casusluk şoku!

Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg muhabirlerinin müşteri bilgilerine ulaşarak casusluk yaptığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Haber ajansında casusluk şoku!

Haber ajansı Bloomberg'de çalışan muhabirlerinin, finansal kurumlar tarafından kullanılan terminaller aracılığıyla müşteri bilgilerine ulaştığı bildirildi.



New York Post'un haberinde, Bloomberg muhabirlerinin, finansal kurumların yıllık 20.000 dolar bedel ödediği Bloomberg terminalleri aracılığıyla casusluk yaptığı kaydedildi.



Bir Goldman Sachs yetkilisinin terminaline giriş yapamamaması sonucu banka yetkililerinden gelen şikayet doğrultusunda Bloomberg, gazetecilerin müşterilerin verilerine girişini engellediğini bildirdi.



Gelirinin önemli bir payını Goldman Sachs'tan sağlayan Bloomberg içerisinde endişeler giderek artarken, diğer Wall Street bankalarının nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. 



Bloomberg Yöneticisi Daniel Doctorof, muhabirlerin limitli müşteri ilişkileri yönetimi verilerine girişinin bir hata olduğunu kaydederek Bloomberg'ün kurulduğu 30 yıldan bu yana müşteri verilerinin koruyuculuğunun temel prensipleri olduğunu söyledi.



Bloomberg'de müşteri verilerinden sorumlu olan Steve Ross, müşteri güveninin temel öncelikleri ve işlerinin temel taşı olduğunu ifade etti.



Dünyada 300.000 üzerinde finans dünyasının en etkili isimlerinin erişiminin sağlandığı terminalde tüm kullanıcıların kendilerine ait hesapları bulunuyor ve böylece istedikleri finansal bilgiye erişim sağlayabiliyorlar. (The Lira)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin