Haaretz: Washington'da İsrail-Türkiye ilişkileri görüşülecek

Haaretz gazetesi, Washington'daki görüşmelerde İsrail-Türkiye ilişkilerinin de ele alınacağının bildirildiğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Haaretz: Washington'da İsrail-Türkiye ilişkileri görüşülecek

Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun 9-10 Haziran'da Washington'da ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Kurulu üst düzey yetkilileriyle yapacağı temaslar, İsrail'de dikkatle izlenecek. Haaretz gazetesi, Washington'daki görüşmelerde İsrail-Türkiye ilişkilerinin de ele alınacağının bildirildiğini kaydetti.



Haaretz, Türkiye ile ABD'nin Washington'da Suriye, Ukrayna, Irak petrolü, İran'ın nükleer programı ve İsrail-Türkiye ilişkilerinin görüşüleceği belirtildiğini kaydettiği haberinde "ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Ukrayna, Suriye, Irak ve İran konularındaki ikili işbirliğinin yanısıra Türkiye-İsrail ilişkilerinde devam eden normalleşmenin de ele alınacağını savunduğu bildiriliyor" dedi.



Bu arada, gazete, ABD'li ve İranlı diplomatlarını İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerin beşinci turu öncesi Cenevre'de görüşmeler yaparken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bu hafta Ankara'ya seyahat edeceğine de dikkat çekti. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin