Haaretz: Siyasi kaosun nedeni Erdoğan'ın zayıflıkları!

Haaretz gazetesi, Türkiye'deki siyasi kaosun Erdoğan'ın zayıflıklarından kaynaklandığı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Haaretz: Siyasi kaosun nedeni Erdoğan'ın zayıflıkları!

Haaretz gazetesinde yayınlanan bir makalede, Türkiye'deki yolsuzluk skandalının Başbakan Erdoğan için "bir dönüm noktası" oluşturduğu, "siyasi kaosun sadece yolsuzluk meselesinin ciddiyetinden değil, aynı zamanda Erdoğan'ın yanlış hesapları ve zayıflıklarından da kaynaklandığı" öne sürülüyor. 



Tüm dünyada büyük yankı bulan Türkiye'deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve onu izleyen gelişmelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açısından ne anlamı geldiği tartışılmaya devam ediliyor. Haaretz gazetesince yer verdiği bir makalede Türkiye'deki yolsuzluk skandalının Başbakan Erdoğan için "bir dönüm noktası" oluşturduğu savunulurken "Erdoğan'ın siyasi bir dahi olduğu konusunda kuşku yok ama bir zamanlar sahip olduğu güç tükenmekte olabilir" gibi yorumlar yapılıyor.



İsrail'in büyük gazetelerinden Haaretz'in yer verdiği "Erdoğan, projektörler altında: suçlar, yolsuzluk ve komplolar" başlıklı bir makalede Erdoğan için "hükümetinin kalbine yönelen yolsuzluk fırtınası arasında ayakta kalabilecek mi?" sorusu soruluyor.



"YOLSUZLUK SKANDALI ERDOĞAN İÇİN DÖNÜM NOKTASI"



"Yolsuzluk skandalı"nin ortaya çıkarılmasının ülkede şok yaratmakla kalmadığı, Başbakan Erdoğan için de "dönüm noktası"nı oluşturduğu savunulan makalede Erdoğan'ın önemli başarıları inkar edilmeyeceği ancak halen tanık olunan "siyasi kaosun sadece yolsuzluk meselesinin ciddiyetinden değil, aynı zamanda Erdoğan'ın yanlış hesaplarından ve tabiiyatındaki zayıflıklardan kaynaklandığı" öne sürülüyor.



Louis Fishman imzalı makalede 2011 yılından bu yana Erdoğan'ın hem parlamento içinde hem de sokaklarda daha çok organize bir muhafetle karşı karşıda olduğu, Erdoğan'ın en büyük zayıflıklarından birinin ise muhalif görüşlerini hazmetmemek olduğu savunulurken de "Erdoğan, arkasındaki büyük seçmen desteği yanlış yorumlayarak her türlü muhalefeti bastırmak için açık kart olarak gördü" savları dile getiriliyor.



"ÇIKAR EVLİLİĞİ İDİ, GÜÇ MÜCADELESİ KAÇINILMAZDI"



Gezi protestolarının Erdoğan için sürpriz oluşturduğunu ancak Erdoğan'ın "zararı sınırlandırma planı"nı benimsemek yerine protestoları "uluslararası bir komplo"ya bağladığı belirtilen makalede Erdoğan ile Gülen hareketi arasındaki işbirliğinin çekişmeye dönüşmesine ilişkin olarak "Yıllar geçtikçe bunun sadece bir çıkar evliliği olduğu, bir güç mücadelesinin kaçınılmaz olduğu belli oldu" deniliyor.



"Yolsuzluk iddiaları doğru ise eğer, Erdoğan'ın etkilenmemesi imkansız gibi görünüyor" değerlendirmesinin de yapıldığı makalede seçimler öncesi Erdoğan'ın "görülmemiş bir meydan okuması ile karşı karşıya bulunduğu" savunularak "Hiçbir seçmen kitlesi kutuplaşmayı sevmez, finansal sektör de keza" sözleri kullanılıyor. 

Makaleye son verilirken de "Erdoğan'ın siyasi bir dahi olduğu konusunda kuşku yok ama bir zamanlar elinde olan güç tükenmekte olabilir. Erdoğan'ın önünde zorlu bir yol var ve bu yolculuğunda tüm ülkeyi yanına götürüyor" uyarısı yapıldı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin