Haaretz: Erdoğan değil, İsrail liderleri eleştirilmeli

Haaretz'de Erdoğan'ın 'siyonizm' beyanı ile ile ilgili makale yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Haaretz: Erdoğan değil, İsrail liderleri eleştirilmeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyonizmi "insanlık suçu" olarak niteleyen beyanına tepkiler sürerken Haaretz gazetesince yayımlanan bir makalede "Siyonist idealleri çok önemseyenler Türkiye'nin Başbakanını değil, Siyonizmin temellerini yok eden İsrailli liderlerini eleştirmeli" gibi ilginç bir değerlendirmeye yer verildi.



Haaretz'in yazarlarından Dmitry Shumsky imzasını taşıyan makalede, Başbakan Erdoğan'ın "Siyonizm"den söz ederken büyük olasılıkla İsrail'in Batı Şeria işgali ve "insanlık dışı" Gazze ablukasının, faşist devletlerin kendi vatandaşlarına yönelik zalim uygulamalarına benzediğini söylemek istediği belirtilerek "Erdoğan'ın suçlamalarında gerçek payı olduğu kabul edilmeli" denildi. 



Osmanlı döneminde Siyonistlerin, İsrail topraklarında çokuluslu bir Osmanlı devletinin yönetiminin altında yaşamaya hazır olduklarına dikkat çeken Shumsky, Erdoğan'ın siyonizmi faşizme benzetmesinin "cehalet" yansıttığını iddia ettikten sonra "Siyonizm" için bu tür benzetmelerin yapılmasından, Siyonizm inançlarına "çok uzak olan bir politikayı" uygulayan İsrail devletini "doğrudan sorumlu" tuttu. 



Shumsky, İsrail'in 50 yıldır baskıcı sivil ve ulusal tek millet politikasını teşvik ettiğini, bunun sonucundan da Siyonizm'in, gittikçe "baskı altındaki bir halkın ulusal kurtuluş harekatı" yerine bunun tamamen tersi olan bir korkunç rejim olarak algılandığının altını çizdi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin