Gustavo Assunçao'nun satın alma opsiyonu var mı? Gustavo Assunçao kimdir?

Galatasaray Kulübü, Portekiz'in Famalicao takımından Brezilyalı orta saha oyuncusu Gustavo Assunçao'nun satın alma opsiyonuyla kiralandığını duyurdu. Peki, Gustavo Assunçao kimdir, kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Google Haberlere Abone ol
Gustavo Assunçao'nun satın alma opsiyonu var mı? Gustavo Assunçao kimdir?

Galatasaray, Gustavo Assunçao'yu kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gustavo Assunção ve kulübü FC Famalicão ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca Galatasaray'ın 2021-2022 sezonu sonunda futbolcunun bonservisini satın alma hakkı bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Sarı-Kırmızılılar'ın, Famalicao kulübüyle 21 yaşındaki orta saha mevkisinde görev yapan futbolcunun babası olan ve bir dönem Atletico Madrid'de Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'la da birlikte top koşturan eski futbolcu Paulo Assunçao da oğluyla birlikte İstanbul'a geldi.

Genç futbolcunun 4 milyon euro civarında bir bedelle satın alma opsiyonu bulunuyor. 

Gustavo Assunçao kimdir?

Gustavo Assunçao, bu sezon 4 maçta forma giyerken; geçen sezon 28 maça çıktı. 1 gol 1 asisti olan genç futbolcu 10 sarı kart gördü.

Opta verilerine göre Portekiz Ligi'ne geldiği 2019-20'den bu yana en fazla isabetli pas veren, en fazla ikili mücadele kazanan ve en fazla top kapan oyuncu Gustavo Assunçao.

Porto alt yapısında futbola başlayan Gustavo Assunçao 2008'de Atletico Madrid'e transfer oldu.

2019-2020 yılından bu yana Portekiz ekibi Famalicao forması giyen 21 yaşındaki futbolcu 68 karşılaşmaya çıktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin