Gürsel Tekin'in sözleri nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, İYİ Parti tarafından görevden alınmış ve disiplin kuruluna sevk edilmiş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözünü gerekçe göstererek partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. İYİ Parti, Yozgat İl Başkanı Metin Özışık’ın istifasıyla ilgili açıklama yaptı ve zehir zemberek ifadeler kullandı. Metin Özışık istifa etmemiş, partiden atılmış ve aynı zamanda disiplin kuruluna sevk edilmiş...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin'in sözleri nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, İYİ Parti tarafından görevden alınmış ve disiplin kuruluna sevk edilmiş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, tv100'de Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlamıştı.

Ardor'un "İktidar olursanız Millet İttifakı ya da 6'lı masa olarak HDP'yi bakanlık verecek misiniz?" sorusuna Tekin "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Tekin'in bu sözlerine İYİ Parti cephesinden çok sert tepkiler gelmişti. Son tepki de Yozgat'tan olmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in HDP'ye yönelik “bakanlık” açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

 

Tekin'i gerekçe göstermişti

Partisine istifa dilekçesini sunan Özışık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Başkan Yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah sonra Devlet gelir kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, Bırkalın Deresi şehitlerini kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerine kucağına karışmış, yıllarca o şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan-ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan, harbiyeden mezun olmayı, fani hayatında en büyük onur sayan Emekli Binbaşıyım. PKK'ya Bakanlık verilebilir diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat Halkının takdirini kazanarak ve hiç bir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum"

Sebep bambaşka çıktı

İYİ Parti, Yozgat İl Başkanları Metin Özışık’ın CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP çıkışı nedeniyle istifa ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Özışık'ın kendisine tevdi edilen görev değişikliğine uymadığı gerekçesiyle mevcut görevinden alındığı ve disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

İYİ Parti’nin açıklaması şöyle:

"25.08.2022 tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat Eski İl Başkanımız Sayın Metin ÖZIŞIK hakkında, görev değişikliği kararı verilerek tebellüğ etmesi için Genel Merkezimize defalarca davet edilmesine rağmen mazeretler sunarak gelmemiştir.

05.09.2022 tarihinde Ankara’da mutat olarak yapılan İl Başkanları Toplantısı için gelen Sayın ÖZIŞIK’a, toplantı öncesi Genel Merkezimizde karar tebliğ edilmiştir.

Genel Merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir. Partimizin halen üyesi olan Sayın ÖZIŞIK’ın Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin