Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' çıkışı tartışma yarattı. İYİ Parti cephesinden Tekin'e büyük tepki. Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu sert konuştu

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programında HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi ortalık karıştı. CHP'li Tekin'e İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan sert bir yanıt geldi. "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" diye soran Ağıralioğlu, "Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız." ifadelerini kullandı. Tekin'e bir tepki de Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' çıkışı tartışma yarattı. İYİ Parti cephesinden Tekin'e büyük tepki. Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu sert konuştu

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüne tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

"İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" diye soran Ağıralioğlu, "Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız." ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu açıklamasına şöyle devam etti:

Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır.

Gürsel Tekin tv100 canlı yayınında şu açıklamaları yapmıştı:

 Bir tepki de Müsavat Dervişoğlu'ndan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise Tekin'e "Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok. Kime ve neye hizmet ettiği belli olan bu açıklamaya, bizden önce ses çıkarması gerekenler de sükut etmesin." diyerek tepki gösterdi.

 

Gürsel Tekin ne demişti?

Tekin, Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlamıştı. Ardor'un "İktidar olursanız Millet İttifakı ya da 6'lı masa olarak HDP'yi bakanlık verecek misiniz?" sorusuna Tekin "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir." demişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin