Günlük gazeteler sanat eseri tadında sergiye çıktı

Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı gazete üzerine grafik ve resim yarışması sergisi görücüye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Günlük gazeteler sanat eseri tadında sergiye çıktı

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından İstanbul’daki lise öğrencileri için yapılan “Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması”'nın sergisi geçtiğimiz Pazartesi günü Işık Üniversitesi Maslak Ayazağa Kampüsü Galeri Işık İstanbul’da görücüye çıktı.



"Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı" bölümü öğrencilerin hazırladığı çalışmalar lise öğrencilerinin değerlendirmesiyle bir yarışmaya açıldı. 28 liseden 485 öğrenci katıldığı yarışmada yapılan değerlendirmede 5 öğrenci başarı ödülü, 40 öğrenci onur mansiyonu aldı. 129 öğrencinin çalışması ise sergilenmeye uygun görüldü.



Sergisi’nde konuşan şık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Hasip Pektaş ise şunları söyledi:

“Işık Üniversitesi olarak, öğrencilerin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla İstanbul’daki lise öğrencilerine yönelik “Gazete üzerine Grafik, Resim Yarışması” düzenledik. Günlük gazeteleri bir sanat eseri haline getiren bu genç arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Gerçekten sürpriz yaptılar. Ummadığımız şeyler yaptılar. Dikkatli bakarsanız gençlerimizin topluma, çevreye, kültürel

olaylara ne kadar duyarlı olduklarını göreceksiniz. Onlara güvenmemiz gerekiyor, onlar bizim geleceğimiz. Onlar gelecekte Türkiye’yi daha iyi noktalara getirecek insanlar”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin