Günlerdir konuşuluyordu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçti: Kılıçdaroğlu'na karşı Ankara'ya 'Adalet ve Değişim Yürüyüşüne' başladı

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Bolu'dan Ankara'ya "Adalet ve Değişim Yürüyüşü"nü başlattı. Özcan "Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem de devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum." dedi. Kılıçdaroğlu’na karşı açıklamalarıyla bilinen CHP'li eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen de Özcan’ın yürüyüşüne katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Günlerdir konuşuluyordu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçti: Kılıçdaroğlu'na karşı Ankara'ya 'Adalet ve Değişim Yürüyüşüne' başladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimlerden sonra CHP içindeki değişim gerekliliği tartışmalarına dahil olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan ve “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilen Özcan, “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” adını verdiği eylem ile Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürüyor.

Kılıçdaroğlu’na karşı açıklamalarıyla bilinen CHP'li eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen de Özcan’ın yürüyüşüne destek verdi.

TANJU ÖZCAN'IN YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Tanju Özcan’ın CHP Genel Merkezi’ni varış noktası olarak seçtiği "Değişim ve Adalet Yürüyüşü" bugün başladı. Özcan'a tepki gösteren bir CHP'li ise polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Özcan, şunları söyledi:

Geldiğimiz noktada şu anda Meclis'te büyük bir çoğunluk Atatürk'ün isminden bile hazetmiyor. Ama burada 40 kadar da badem bıyıklıyı biz göndererek onlara destek vermiş olduk bir anlamda.

Atam senin kurduğun ve Cumhuriyeti kuran CHP, maalesef başarısız insanlar tarafından yönetiliyor. Hatta bu gaflet içindeki CHP yönetimi partiyi 10 Aralıkçılara, Sorosçulara, terör sevicilere ve badem bıyıklara peşkeş çekmeye çalışıyor. Benim gibi samimi Atatürkçülere ihraç etmek suretiyle yıllardır mobing ile partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. İstiyorlarki CHP Atatürkçü gömleğini çıkartsın. Tam da bu sebeplerle CHP Genel Merkezi'ne az sonra yürümeye başlayacağım.

Bu yürüyüş hakkı yenen örgüt emekçileri için olacak. Bu yürüyüş başarısız olduğu halde senin koltuğundan kalkmayı reddeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu oradan indirmek için yapılacak. Bu yürüyüşü partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem de devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum.

CHP Genel Merkezi'ne Köroğlu'nun diyarından sesleniyorum. Ve buradan çoban ateşini değişim için yakıyorum. Bu cesur adımları kendi geleceğim için değil, Cumhuriyetimizin geleceği için, gelecek nesillerimizin geleceği için atıyorum.

TANJU ÖZCAN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA KURULTAY'DA ADAY OLMA ÇAĞRISI

Özcan, geçen günlerde yaptığı açıklamada, çeşitli tekliflerin geldiğini iddia ederek, yürüyüşünden vazgeçmeyeceğini söylemişti.

Özcan dün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yürüyüşten vazgeçmem karşılığında çeşitli siyasi vaatlerde bulunuyorlar. Ben bu yürüyüşü gerçekleştireceğim. Sayın Genel Başkan, ‘Kurultayda aday olmayacağım’ dediği takdirde, ben bu yürüyüşten vazgeçerim” ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin