Güney Kore 2-1 Portekiz MAÇ ÖZETİ İZLE

2022 Dünya Kupası H Grubu'nda Güney Kore, Portekiz'i 2-1 mağlup etti ve grubu 4 puanla ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore 2-1 Portekiz MAÇ ÖZETİ İZLE

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Güney Kore ve Portekiz karşılaştı.

Gruptan çıkması ikinci maçlarda kesinleşen Portekiz henüz 5. dakikada Horta ile öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Güney Kore; 27. dakikada Young-Gwon ve 90+1. dakikada Hee-Chan'in golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Güney Kore puanını 4 yaptı ve attığı gol Uruguay'dan fazla olduğu için adını son 16 turuna yazdırdı. Portekiz ise 6 puanla grubu lider tamamladı.

H Grubu'nda oluşan puan durumu:

1- Portekiz: 6 Puan
2- Güney Kore: 4 Puan
3- Uruguay: 4 Puan
4- Gana: 3 Puan

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Güney Kore-Portekiz mücadelesi başladı.

5' Portekiz maça golle başladı. Ceza sahası son çizgisinden çevrilen topa gelişine güzel bir vuruş yapan Horta skoru 1-0'a getirdi.

27' Güney Kore eşitliği yakaladı. Kornerde savunmadan seken topu önünde bulan Young-Gwon, Costa'yı mağlup ederek skora denge getirdi: 1-1.

30' Portekiz net bir fırsattan yararlanamadı. Defansın arkasına sarkan Ronaldo kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Seung-Gyu gole izin vermedi.

35' Joao Mario sol kanattan korneri kullandı, Güney Kore savunmasının uzaklaştırmaya çalıştırdığı topta Vitinha gelişine vurdu, Seung-Gyu başarılı bir kurtarışa imza attı.

45' İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

56' Güney Kore'de savunma arkasına sarkan Min-Son, ceza sahası sağ çaprazından şansını denedi, savunma son anda araya girdi.

90+1' Güney Kore öne geçti! Min-Son'un nefis pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hee-Chan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderip skoru 2-1'e getirdi.

Güney Kore 2-1 Portekiz MAÇ ÖZETİ İZLE

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin