Güneş kremi ücretsiz dağıtılacak! Cilt kanseriyle başa çıkmak için Hollanda'dan vatandaşlarına ücretsiz güneş kremi

Hollanda'nın cilt kanseriyle mücadele etmek amacıyla bu yaz vatandaşlarına ücretsiz güneş koruması sunacağı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Güneş kremi ücretsiz dağıtılacak! Cilt kanseriyle başa çıkmak için Hollanda'dan vatandaşlarına ücretsiz güneş kremi

The Guardian'da yer alan haberde Hollanda'da bu yaz okullarda ve üniversitelerde, festivallerde, parklarda, spor salonlarında ve ülke genelindeki açık kamusal alanlarda güneş kremi dağıtma cihazları bulundurulacağı bilgisi verildi

Hükümet, herkesin güneşten korunmaya erişebilmesini ve insanların maliyetten ve zahmetten kaçınma gibi faktörlerden etkilenmemesini sağlamak istediğini belirtti.

Avustralya'nın on yıllardır sürdürdüğü ve insanları tişört giymeye, güneş kremi sürmeye ve şapka takmaya teşvik eden "slip, slop, slap" kampanyasına benzer ve kısmen ondan esinlenmiş olduğu düşünülen bir halk sağlığı hamlesiyle Hollandalı yetkililer kampanyanın güneş kremi sürme eylemini sorgulanmayan bir alışkanlığa dönüştürmesini umuyor.

Haberde, Avrupa genelinde cilt kanseri oranlarının son yirmi yılda artış gösterdiği belirtildi. Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne göre, 2021'de cilt kanserinden ölenlerin sayısının 2001'e göre yüzde 55 arttığı bilgisi paylaşıldı.

Uzmanlar, cilt kanserinin azaltılmasıyla sağlık hizmetlerinden önemli ölçüde tasarruf edilebileceğini söyledi.

Hafta sonu Avrupa'nın orta kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor.

Polonya, Fransa ve Almanya en yüksek sıcaklıklardan bazılarını yaşarken, İskandinav ve Akdeniz ülkelerinde hava yılın bu zamanlarına göre daha serin seyrediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin