Güneş gözlüğü alırken aman dikkat: Uykusuzluğa bile sebebiyet veriyor. Güneş gözlüğü satın alırken bu bilgileri mutlaka kontrol edin. Güneş gözlüğü alırken neye dikkat etmek gerekiyor?

Güneş gözlüğü alırken en önemli noktalardan biri UV ışınlarından koruyucu olmasıdır. Sahte güneş gözlükleri bunu sağlayamaz ve çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir! İşte aldığınız güneş gözlüklerinin sahte mi yoksa orijinal mi olduğunu anlamanızı sağlayacak tüyoları sizler için derledik.

Güneş gözlüğü alırken aman dikkat: Uykusuzluğa bile sebebiyet veriyor. Güneş gözlüğü satın alırken bu bilgileri mutlaka kontrol edin. Güneş gözlüğü alırken neye dikkat etmek gerekiyor?

Seçtiğiniz güneş gözlüğü stilinizi tamamlar. Özellikle dışarı çıktığınızda biraz dikkat çekmek istiyorsanız vazgeçemeyeceğiniz bir aksesuardır. Güneş gözlükleri güneşten korunmak için en önemli aksesuardır. Güneş gözlüğünün amacı, güneşin yaydığı UV ışınlarından korunmaktır. İyi bir güneş gözlüğü, güneşten gelen UV ışınlarına karşı tam koruma sağlar.

Bazı sahte gözlükler bir mil öteden fark edilebilirken bazıları o kadar iyi işlenmiştir ki ilk bakışta ayırt etmek zordur. Sahte güneş gözlükleri UV ışınlarına karşı korumasızdır. Sahte güneş gözlükleri göze girmesi gereken ışıktan daha fazla ışığın girmesine neden olabilir. Bu da uykusuzluk problemlerine yol açabilir.

İşte orijinal güneş gözlüğü arıyorsanız sahtesini tespit etmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz!

Barkod ve paketleme

Bir perakende kutusu, güneş gözlüklerinin orijinalliğini anlamak için kesin bir yoldur. Şirketin logosunu veya marka adını taşır. Ayrıca üretici bilgilerine ve barkoda sahiptir. Bu bilgiler güneş gözlükleriyle birlikte verilen broşürde kolayca kontrol edilebilir. Üreticinin web sitesinde gözlük kısmının içinde bulunan barkodu okutarak ürünün sahte mi orijinal mi olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Logoyu kontrol edin

Birçok markanın logosu lenslerin kenarında bulunur. Bu nedenle güneş gözlüğü satın almadan önce logoyu tekrar kontrol ettiğinizden emin olun. Orijinal güneş gözlüğünde logolar güzelce işlenmiştir. Logoyu tırnağınızla nazikçe kazımayı deneyin. Kolayca çıkıyorsa sahtedir.

Ağırlığına bakın

Orijinal güneş gözlüğü bulmanın bir başka yolu da çerçevelerini ve ağırlıklarını incelemektir. Sahte güneş gözlükleri orijinallerinden nispeten daha hafiftir. Çerçeveler takıldığında her zaman dengeli ve rahat bir deneyim sunar. Cam üzerinde herhangi bir çizik veya kusur bulunmamalıdır. Ayrıca orijinal markalı güneş gözlükleri simetrik çerçevelere sahiptir.

Güneş gözlüğü alırken aman dikkat: Uykusuzluğa bile sebebiyet veriyor. Güneş gözlüğü satın alırken bu bilgileri mutlaka kontrol edin. Güneş gözlüğü alırken neye dikkat etmek gerekiyor?

Gözlüğün menteşelerine bakın

Orijinal güneş gözlüğü zahmetsizce açılıp kapanmalıdır. Menteşeler sertse ve vidalar gevşekse muhtemelen gözlük sahtedir. Rahat bir deneyim için menteşeler sağlam olmalı ve birinci sınıf kalıplara sahip olmalıdır. Sahte güneş gözlüklerinde menteşeler kalitesiz olduğu için açıp kapatıldığında tam oturmaz.

Fiyat

Daha önce bir ürünün fiyatı, gerçek ve sahte güneş gözlüğü arasındaki farkı bulmanın etkili bir ölçüsüydü. Ancak günümüzde taklitler bile oldukça iyi bir fiyatta satışa sunuluyor. Bu nedenle orijinal mi yoksa sahte mi olduğuna karar vermek için yargımızı yalnızca fiyata dayandırmak iyi bir tercih değildir.

Yukarıda belirtilen maddeler gerçek güneş gözlüklerini sahte güneş gözlüklerinden ayırt etmenize yardımcı olacak genel bir kılavuzdur. Güneş gözlüğünü mutlaka bilindik bir mağazadan veya çevrimiçi olarak yalnızca yasal ve saygın satıcılardan satın alın. İncelemeleri kontrol edin ve garanti belgesi aldığınızdan emin olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin