Günde sadece bir öğün yerseniz vücudunuza ne olur? Günde tek öğün yemek zararlı mı?

Son dönemler özellikle ‘aralıklı oruç’ diyeti ile sıkça gündeme gelen tek öğün beslenme şekli yararlı mı, zararlı mı? Popüler bir beslenme düzeni olan tek öğün yemek, zor gibi görünse de birçok insanın yaşam tarzı olarak ilgi görüyor. OMAD (One Meal a Day) adı verilen bu uygulama, günde tek öğün beslenme düzeni anlamına geliyor. Peki, günde tek öğün yemek gerçekten yararlı mı?

Google Haberlere Abone ol
Günde sadece bir öğün yerseniz vücudunuza ne olur? Günde tek öğün yemek zararlı mı?

GÜNDE TEK ÖĞÜN YEMEK YARARLI MI?

Kilo Alabilirsiniz

Günde bir öğün tüketildiğinde vücut ‘açlık modunu’ aktifleştirir ve tükettiğiniz tüm besinleri depolamaya başlar. Öte yandan metabolizma hızı düşer ve stres hormonu olarak bilinen kortizol üretimi artar. Bu da yağ depolamanıza neden olur.

Kan Şekerini Dengede Tutamazsınız

Uzun süre boyunca yemek yemediğinizde kan şekerini dengede tutmakta zorlanabilirsiniz. Hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) uzun süre yemek yememekten kaynaklanır. Bu da baş ağrısı, titreme ve kas gerginliği gibi semptomlara yol açabilir.

Günde sadece bir öğün yerseniz vücudunuza ne olur? Günde tek öğün yemek zararlı mı?

Vitamin Eksikliği Gelişebilir

Günde bir öğün yemek, yeterli miktarda vitamin ve mineral almanıza engel olabilir. Vitamin ve mineral eksikliği geliştiğinde; saç dökülmesi, tırnak kırılması ve halsizlik gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Baş Ağrısı Çekebilirsiniz

Fazla kilolarını şok diyetlerle ya da aralıklı oruç diyetleriyle kaybetmek isteyenler arasında baş ağrısı oldukça yaygındır. Bağ ağrısı; kan şekeri seviyesinin düşmesi ve magnezyum eksikliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Günde sadece bir öğün yerseniz vücudunuza ne olur? Günde tek öğün yemek zararlı mı? - Resim : 2

Sıcak Havalarda Dahi Üşüyebilirsiniz

Günde bir öğün yemek yediğinizde vücut, kan akışını yağ deposuna yönlendirir. Bu sayede vücudunuz enerji depolar ve acil bir durumda size güç sağlar. Düşük kalori almak ise sürekli üşümenize ve aç hissetmenize neden olur.

Sağlıksız Besinler Tüketme İhtimaliniz Artar

Günde sadece bir öğün yerseniz karbonhidrat ve şeker açısından zengin gıdaları tüketme ihtimaliniz artar. Çünkü uzun süreli açlıktan sonra sağlıklı gıdalara yönelmeniz oldukça zordur. Fazla kalorili gıdaları bir anda tükettikten sonra kendinizi halsiz hissedebilirsiniz.

 

(LİSTELİST)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin