Günde en az 5 zeytin yiyin: Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva oluyor. Tam bir minik şifa küpü

Peynirin en güzel yancısı olan zeytin, içerdiği güçlü özellikleri sayesinde sağlığımız için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Günde yalnızca 5 adet yiyeceğiniz zeytin, tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getiriyor. İşte zeytinin mucizevi faydaları

Günde en az 5 zeytin yiyin: Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva oluyor. Tam bir minik şifa küpü

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi ve peynirin en güzel eşlikçisi olan zeytin, sağlığımız için yararlı olan besinlerin başında gelir.

İçerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımızı koruma altına alarak çeşitli pek çok rahatsızlığı önlemede de oldukça etkindir.

Günde yalnızca 5 adet yiyeceğiniz zeytin, tüm faydalarını katbekat artırıyor. Zeytinin bu faydalarını öğrendikten sonra her gün düzenli olarak tüketmek isteyeceksiniz.

İşte günde 5 adet zeytin yemenin mucizevi faydaları…

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Oksidatif stresin neden olduğu hücre hasarı aksi takdirde diyabete, iltihaplanmaya ve hatta kansere neden olabilir.

Bununla birlikte, zeytin tüketmek oksidatif stresi uzak tutmanın ve enerji seviyelerini yükseltmenin en iyi yoludur.

Bahsettiğimiz oksidatif stres kalbinize de zarar verebilir. Bu stresin aşırısı kolesterolü oksitleyerek kalp krizine neden olur.

Ancak zeytindeki antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyelerini düşürerek stresi azalttığı için bu durum durdurulabilir.

Zeytin de yağ içerir ama bu iyi bir yağ türüdür. Zeytinlerdeki oleik asit (tekli doymamış yağ asidi) iltihabı azaltır ve kalp hastalığı riskini azaltır.

SİNDİRİM SAĞLIĞINI KORUR VE GÜÇLENDİRİR

Zeytinlerin probiyotik potansiyeli vardır. Bu da onları sindirim sağlığının korunmasında daha da önemli kılar.

Zeytin fermente bir besindir. Bu da bağırsak dostu bakteri olan ‘lactobacillus’ açısından zengin olduğu anlamına gelir.

Zeytindeki fenoller, karında uzun süre kalma eğilimindedir. Bunlar da bağırsak bakterileri gibi davranarak sindirim sağlığını iyileştirir.

Günde en az 5 zeytin yiyin: Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva oluyor. Tam bir minik şifa küpü

KİLO KAYBINI DESTEKLER

Zeytinler, obezite riskini azaltabilen tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitleri aynı zamanda iyi kolesterol düzeylerini de artırır.

Bu da vücudunuzun, kalori yakmak da dahil olmak üzere aktiviteleri gerçekleştirmede daha verimli olduğu anlamına gelir.

Zeytin aynı zamanda kan dolaşımını da hızlandırır. Böylece sağlıklı kilonun korunmasına yol açar. Sindirime olan faydaları sayesinde zeytin, yediğiniz gıdalardan optimum besin emilimini sağlar ve yağ olarak depolanacak sadece birkaç kaloriyi geride bırakır.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUR

Beyin büyük ölçüde yağ asitlerinden yapılmıştır. Bu nedenle zeytin, beyin sağlığını korur ve güçlendirir.

Zeytinlerdeki tekli doymamış yağ asitleri, hafızanın korunmasına ve hatta odaklanmanın geliştirilmesine yardımcı olur.

Zeytin tüketiminin aynı zamanda beyin hücresi ölümünü (hastalık nedeniyle) önlediği ve hafıza kaybını azalttığı da bulunmuştur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Bazı kaynaklar zeytinin kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabileceğini ve diyabet yönetimine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Zeytin vücudun insülin üretme ve ona tepki verme şeklini değiştirebilir ve bu da kan şekeri düzeyi yüksek olan hastalara yardımcı olabilir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına ve bir rahatsızlığını varsa tüketmeden önce mutlaka uzman görüşü alın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin