Günde 1 adet mutlaka yiyin: Her tanesinde bin şifa var, deva olmadığı hastalık yok! Her gün nar yemenin faydasına inanamayacaksınız

Nar, vitamin ve mineral açısından bol olan en lezzetli sonbahar meyvelerinden biridir. Günde 1 adet nar yemek, hiç tahmin edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getirir. İşte her gün 1 tane nar yemenin inanılmaz etkileri

Günde 1 adet mutlaka yiyin: Her tanesinde bin şifa var, deva olmadığı hastalık yok! Her gün nar yemenin faydasına inanamayacaksınız

Ana vatanının Batı'dan Orta Asya'ya kadar olduğu varsayılan nar, en çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.

Nar içerisinde en çok kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri içerir. Bunların yanı sıra A, C, K ve B vitaminleri açısından zengin bir meyvedir.

Vitamin ve mineral açısından zengin olan narın kabuğu da çekirdekleri de suyu da sirkesi de ve yağı da ayrı şifa kaynağıdır.

Meyveler doğanın şekeridir. Sulu kırmızı meyve olan nar, yeryüzünde kutsanmış en sağlıklı meyvelerden biridir. Nar meyvesi yıllardır en çok tüketilen sonbahar meyveleri arasındadır.

Faydalarıyla vücudumuza mucizevi etkiler yaratan narı günde 1 adet tüketince etkileri şaşırtıyor.

İşte narın sağlığımıza inanılmaz faydaları…

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Nar, içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini ise özellikle grip, nezle veya soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar ve bağışıklığı güçlü tutar.

KANSIZLIĞA İYİ GELİR

Nar, kansızlığa karşı savaşmaya yardımcı olan, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve kanserle mücadele eden özelliklere sahip olan yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.

Nar günlük yeterli miktarda besin ve vitamin almanıza yardımcı olan lezzetli ve sağlıklı meyvelerden biridir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUR

Kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim rahatsızlıklarına etkili olan besinlerden biri de şüphesiz nardır.

Güçlü anti-bakteriyel ve anti-viral özellikleriyle bağırsakların düzgün çalışmasında etkin rol oynar.

Günde 1 adet mutlaka yiyin: Her tanesinde bin şifa var, deva olmadığı hastalık yok! Her gün nar yemenin faydasına inanamayacaksınız

KALBİ KORUR

Nar, kalbin ve atardamarların sağlıklı kalması açısından faydalıdır. Nar, kan şekeri seviyesini kontrol ederek ve kan basıncını düşürerek kalbi her yönden korur.

Narda bulunan bol antioksidan, kötü kolesterolün oksitlenmesini önler ve böylece atardamarlarda kolesterol ve yağ oluşumu gelişme riskini azaltır.

İYİ UYKU

Narda bulunan magnezyumun iyi uykuyu teşvik etmeyle bağlantılı olması nedeniyle onu özellikle yatmadan birkaç saat önce tüketebilirsiniz.

POTASYUM DEPOSU

Narda bulunan bol potasyum, kalp hastalığı ve felç riskinin azaltılmasıyla bağlantılı, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Ayrıca sodyum seviyelerinin dengede tutulmasına yardımcı olur.

CİLDE İYİ GELİR VE GENÇ GÖRÜNÜM SAĞLAR

Narda bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar ciltte meydana gelen yaşlılık belirtilerini en aza indirir ve daha genç bir cilt sağlar.

NARIN BESİN DEĞERLERİ

1 adet nar;

234 kalori

52,7 gr karbonhidrat

11,3 gr lif

38,5 gr şeker

3,3 gr yağ

4,7 gr protein

%58 C vitamini

%48 potasyum

%27 manganez ve

% 22 B6 vitamini içerir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin