Gün ağardı; yangının boyutu ortaya çıktı. İzmir'de büyük faciadan dönüldü: 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3. bloğu kül oldu

İzmir Narlıdere'deki 4 bloklu Folkart Sitesi'nde yangın çıktı. Korkunç görüntülerin yaşandığı yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleriyle 8 saatte kontrol altına alınabildi. Birçok ünlünün evinin olduğu Folkart Sitesi'ndeki yangında 6 kişi dumandan etkilendi, 1 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde yangının verdiği hasar gün yüzüne çıkarken büyük bir faciadan dönüldü.

Google Haberlere Abone ol
Gün ağardı; yangının boyutu ortaya çıktı. İzmir'de büyük faciadan dönüldü: 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3. bloğu kül oldu

İzmir Narlıdere ilçesindeki lüks bir sitede çıkan, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle 8 saatte kontrol altına alınan yangındaki hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. Soğutma çalışmaları sürerken, bloktaki dairelerin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Narlıdere ilçesinde dün saat 22.00 sıralarında 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks bir sitenin 3'üncü bloğunda yangın çıktı. Sitede oturanlar, kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede tüm bloğu saran alevlere, itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplere, toplumsal müdahale araçları ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Gece saatlerinde söndürme helikopterleri de yangına havadan müdahale etti. Bölgede 70 sağlık görevlisi, 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi de hazır bekletildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı. 

Gün ağardı; yangının boyutu ortaya çıktı. İzmir'de büyük faciadan dönüldü: 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3. bloğu kül oldu

8 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı lüks sitedeki yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu 8 saat sonra, saat 06.00 sıralarında diğer bloklara da sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangında 6 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişi ise ayağından yaralandı. Bu kişiler, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, dumandan etkilenen ve yaralanan 7 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Soğutma çalışmaları sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte yangının büyüklüğü de ortaya çıktı. Alevlere teslim olan 3'üncü bloktaki daireler kullanılamaz hale gelirken, büyük çapta hasar oluştu.

İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İBRAHİM TATLISES DE O SİTEDE OTURUYOR

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in İzmir'de bulunan Folkart Sitesi'nde oturduğu öğrenildi. Tatlıses, "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum izmire uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşaallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin.." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin