Gülşen ile ilgili mahkemeden flaş karar

Ünlü şarkıcı Gülşen, geçirdiği zor günlerin ardından sahnelere yeni dönmüştü. Ünlü şarkıcı hakkında mahkemeden flaş bir karar geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gülşen ile ilgili mahkemeden flaş karar

İmam Hatiplilere yönelik "sapık" göndermesi yaptığı için hapis yatan, daha sonra cezası ev hapsine çevrilen Gülşen'in son olarak hem ev hapsi hem de yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Sahnelere yeni dönen şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bitti. Dava 1 Mart'a ertelendi.

4 ay sonra konser vermişti

Sahnede söylediği sözlerden sonra hakkında açılan soruşturma nedeniyle cezaevinde yatan Gülşen, yurt dışı yasağı kalkınca oğlunun okuduğu İspanya’ya gitmişti. Yaklaşık 50 konserini iptal eden ünlü şarkıcının sahnelere ne zaman döneceği merak konusuydu. Son konserini ağustos ayında veren Gülşen 4 ay sonra bu akşam bir markanın gecesinde sahneye çıktı.

Dosya mütalaa için savcıya gönderildi

Ataşehir'de verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen Çolakoğlu'nun yargılandığı davada, dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Duruşma 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.  İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 3 şikayetçi katıldı.

'İmam Hatiplileri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir'

Müşteki Eren Yıldırım, "Şahsa kızgınım, seyirciye dönerek halka alkış tutturup hakaret etmiştir. İmam hatipleri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir. İtibar suikastine maruz kaldım. Ben imam hatipli olarak özrünü kabul etmiyorum. Şikayetçiyim" dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği avukatı Sezgin Koç ise , "Sanık söylediği sözleri kabul ediyor. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir ancak, sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir. Ülkede milyonlarca imam hatipli vardır. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa, binlerce kişinin zarar göreceği açıktır. Sanığın beraat etmesi halde, herhangi bir kişinin toplulukta sapık dersem benim yargılanmamı gerektirecek bir durum olmayacak diye düşünecektir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gülşen'in avukatı, güvence bedeli olarak ödenen 250 bin tl'nin iadesini istedi

Gülşen'in avukatı Emek Emre, "Yurt dışı çıkış yasağı ağır ceza mahkemesinde kaldırıldı. Mahkemeden güvence bedeli olarak verilen paranın iade edilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi. Mahkeme güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi. Güvence bedeli olarak ödenin paranın 250 bin TL olduğu öğrenildi.

İddianamede 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, 'müşteki' olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. İddianamede, Gülşen Çolakoğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Etiketler gülşen mahkeme konser
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin