Gülse Birsel isyan etti: 'Bizim dizi ülkenin halinden daha ciddi, mizahçı olarak ne yapayım'

Ünlü senarist ve yazar Gülse Birsel bugünkü yazısında ülkenin gündemini oluşturan konularla 'Yalan Dünya' dizisindeki olayları karşılaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel isyan etti: 'Bizim dizi ülkenin halinden daha ciddi, mizahçı olarak ne yapayım'

'Yalan Dünya' dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Gülse Birsel, bugün Hürriyet Pazar'da kaleme aldığı yazısında dizideki olaylarla gündemi karşılaştırdı.



Milletvekillerinin mecliste küfür etmeleri hakkında 'O lafları dizide Tülay ya da Zerrin gibi en çamur karakterlerin ağzından kullanmaya kalksam bip'lesek bile seyirciden büyük tepki alırız' sözleriyle eleştiren Birsel son günlerde yaşanan elektrik kesintisi ve soğuk hava koşullarını set ortamını anlatarak eleştirdi.



Birsel, nişasta ve tuzdan sahte kanser ilacı elde edilip hastalara satılması olayı ile ilgili de 'Ben vallaha Selahattin'e bile bu hikayeyi yazamam. Dizinin en en pislik karakterine bile bu kadar kötülüğü, bu dozda iğrençliği yakıştıramam' sözleriyle eleştirdi.



Gülse Birsel'in yazısının bir bölömü şu şekilde:



'Dizişartları malum. Sonuçta her hafta 100- 110 dakika çekilen çekilen bir komedi yapıyoruz biz. Senaryo dört-beş günde yazılıyor, dört günde çekiliyor. Bazen oyuncular günde 40-50 sayfa ezberleyip oynuyorlar. İşimiz çok yoğun.



Ama neşeli meslek. Set haha hihi malum. Neticede, birçok işle karşılaştırınca beyin ameliyatı yapmıyoruz. Bir aksaklık olsa dünyanın sonu mu gelir. En kötü ihtimalle o hafta seyirci az güler, reyting düşer, en berbat olasılık bölümün yayına yetişmemesi falan olur. Buna rağmen Türkiye'de son günlerin en son konuşulan haberleriyle diziyi karşılaştırmak geldi içimden:



Misal bizim sette elektirik kesilse ortalık birbirine girer. Reji 'iş aksıyor' diye ayağa kalkar. Beş dakika içinde jenaratör gelir. O beş dakika içinde jenaratör mahcup bile olabilir, 'Keşke bir dakika içinde devreye sokabilseydik' diye.



...



Yalan Dünya'da birçok çocuğun olsa sevilmeyecek karakter var. Komedi de elbette çatışmadan çıkıyor. Dolayısıyla sahnelerde tartışma, kavga zaman zaman hakaret ve küfür yer alabiliyor. Ancak bunların sayısı dikkat ederseniz hafta başına ikiyi üçü geçmiyor ve hepsi biplenyor. 



Şu an mecliste milletvekillerimizin hergün ettiği küfürler sayı,detaycılık ve yaratıcılıklarıyla bırakın Yalan Dünya'yı eski Kemal Sunal filmlerini bile gözyaşı içinde bırakır. Bir- iki tanesini alıp dizide Tülay- Zerrn gibi en çamur karakterlerin ağzından kullanmaya kalksam, bip'lesek bile seyirciden büyük tepki alırız. Ama maşallah meclisimizin çok nadide vekilleri tam gaz gidiyor'



Yazının tamamını okumak için tıklayınız  




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin