Gülgün Feyman affetmedi! Saba Tümer'in açıklamaları mahkemelik oldu! İşte dava dilekçesi!

Gülgün Feyman'ın 'kendisine diksiyon dersi vermek istemediği' yönündeki açıklamalarına Show TV'deki programında cevap veren Saba Tümer'in sözleri başına iş açtı...

Google Haberlere Abone ol
Gülgün Feyman affetmedi! Saba Tümer'in açıklamaları mahkemelik oldu! İşte dava dilekçesi!

Deneyimli sunucu Gülgün Feyman, Saba Tümer'i mahkemeye verdi. Feyman, Tümer'in Show TV'de ekrana gelen 'Saba Tümer'le Bugün' programındaki açıklamaları nedeniyle dava açtı.



2 Mayıs'ta yayınlanan programda Tümer'in  “…insanlar bazen gündemden yok olunca bana bir sarıyorlar….”, “… Gülgün Feyman’ın Gülgün Feyman olduğu zamanlar…”, “…zamanla unutkanlık oluyor insanlarda.  Allah korusun yani…”, “… o zamanlar Siret Derman’la çıkıyordu. Dayaklar mayaklar yemiş. Ben de sonra gazeteden okudum bunları. Kötü bir dönemiydi kadıncağızın yani…” sözleri, hakkında dava açılmasına neden oldu.



Dava dilekçesinde, Tümer'in"'…zamanla unutkanlık oluyor insanlarda. Allah korusun yani…' sözleri nedeniyle de Feyman'ın çok yaşlı veya hastalığa yakalanmış bir insan gibi gösterildiği ve kendisiyle alay edildiği öne sürüldü.



Gülgün Feyman, katıldığı bir televizyon programında Saba Tümer ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapmış, Feyman "Saba bana hostes olarak geldi, ama 'ben spiker olmak istiyorum' deyince kendisine ders vermedim" demişti.



İşte, o dava dilekçesi:





İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA





                                                                                                      TEDBİR TALEPLİDİR







MÜŞTEKİ                             : GÜLGÛN BUDAK ( FEYMAN )



            



VEKİLİ                                  : Av. Yusuf ERİKEL



                                                  Bab-ı Ali Cad. No:7/4    Cağaloğlu  Fatih / İSTANBUL



                                                                                                                                  



ŞÜPHELİ                              : SABA TÜMER



                                                 Ayazağa Mah., Kemerburgaz Yolu, Cendere Mevkii



                                                  No : 29 Show TV Binası                  Şişli / İSTANBUL                                                





SUÇ                                        : Hakaret ( Basın Yoluyla )





KONU                                    : Gerekli soruşturmanın yapılarak, şüpheli hakkında                                                   Dava açılması ve açılan dava sonucunda cezalandırılması



                                                     ve müvekkilimizi rencide etmeyi amaçlayan yazılı ve görsel basında ve internette yeralan bu yayımların kaldırılmasına dair tedbir kararı verilmesi talebini içerir.



                                                             



OLAYLAR                            :





 Şüpheli kişi, kendi sunduğu , Show TV’de yayınlanan 02.05.2013 tarihli “Saba Tümer İle Bugün” adlı programında, müvekkillimizi aşağılayıcı beyanlarda bulunmuş ve haddine düşmediği halde tüm kamuoyu önünde müvekkilimize karşı hakaret suçunu alenen işlemiştir.







Ekte görülen ve sayın makamınızca incelenecek görüntülerde açıkça görüleceği gibi, söz konusu programda  şüpheli, müvekkilimizi kast ederek, müvekkilimiz hakkında “…insanlar bazen gündemden yok olunca bana bir sarıyorlar….”, “… Gülgün Feyman’ın Gülgün Feyman olduğu zamanlar…”, “…zamanla unutkanlık oluyor insanlarda.  Allah korusun yani…”, “… o zamanlar Siret Derman’la çıkıyordu. Dayaklar mayaklar yemiş. Ben de sonra gazeteden okudum bunları. Kötü bir dönemiydi kadıncağızın yani…” şeklinde beyanlarda bulunarak müvekkilimizi küçük düşürmüş, müvekkilimizin onurunu ve toplum içindeki saygınlığını zedelemiştir.  Yine müvekkilimizin söylediği sözleri kast ederek “… Bir takım şeylerin de yalan yanlış anlaşılmasını istemiyorum…” şeklinde ifadelerde bulunarak, müvekkilimizin yalan ve yanlış konuştuğunu iddia etmiş ve müvekkilimizi kamuoyunda yalancılıkla itham etmiştir.  Konuşmalarının bazı kısımlarında ise alaycı bir şekilde müvekkilimizin ses tonunu taklit etmiştir.





 Şüpheli;  müvekkilimiz hakkında “…zamanla unutkanlık oluyor insanlarda. Allah korusun yani…” diyerek sanki müvekkilimizi çok yaşlı veya hastalığa yakalanmış bir insan gibi gösterip, müvekkilimizle bu şekilde alay edip, kendisini toplum nezdinde küçük düşürmüştür.







Ayrıca şüpheli “…insanlar bazen gündemden yok olunca bana bir sarıyorlar….”, “…Gülgün Feyman’ın Gülgün Feyman olduğu zamanlar…” şeklindeki beyanları ile de asılsız olarak müvekkilimizin kamuoyunda eski itibarının kalmadığını ifade etmiştir. Söz konusu beyanlar müvekkilimizin toplum içindeki itibarını zedelenmiştir.







Şüpheli, “… o zamanlar Siret Derman’la çıkıyordu. Dayaklar mayaklar yemiş. Ben de sonra gazeteden okudum bunları. Kötü bir dönemiydi kadıncağızın yani…” şeklinde beyanlarda bulunarak,  güncel olmayan ve açıkladığı konuyla da herhangi bir ilgisi bulunmayan ve tamamıyla yalan ve ispatı kabil olamayacak bir olayı gündeme getirerek, müvekkilimizi aklınca küçük düşürmüş ve müvekkilimizin toplum içindeki itibarını zedelenmiştir.







Şüpheli, “… Bir takım şeylerin de yalan yanlış anlaşılmasını istemiyorum…” şeklinde ifadelerde bulunarak, müvekkilimizin yalan ve yanlış konuştuğunu iddia etmiş ve müvekkilimizi kamuoyunda yalancılıkla itham etmiştir. 







Şüpheli, bahsi geçen programında, müvekkilimiz hakkında sarf ettiği, müvekkilimizi aşağılama ve küçük düşürme, müvekkilimizle alay etme kastını taşıyan söylemleri ile müvekkilimizin kişilik haklarına saldırıda bulunmuştur. Bahsi geçen programın kayıtları incelendiğinde, şüphelinin sözlerini söylerken oluşturduğu mimiklerinden ve hareketlerinden de müvekkilimize karşı müvekkilimizi küçük düşürme ve aşağılama kastıyla hareket ettiği açıkça anlaşılacaktır. İş bu sebeple; gerekli soruşturmanın yapılarak şüpheli hakkında dava açılmasını ve açılan dava sonucunda da cezalandırılmasını ve müvekkilimizi rencide etmeyi amaçlayan yazılı ve görsel basında ve internette yeralan bu yayımların kaldırılmasına dair tedbir karar verilmesini talep etmekteyiz.







DELİLLER                           : Program kayıtları, tanık, bilirkişi incelemesi vs. diğer yasal deliller





HUKUKİ SEBEPLER         : TCK, CMK, Basın yasaları  ve sair tüm  mevzuat







NETİCE-İ TALEP               : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz ve Re’sen gözetilecek nedenlerle, gerekli soruşturmanın yapılarak şüpheli hakkında gereken kanun maddeleri uyarınca ceza davası açılmasına ve açılan dava sonucunda sanığın en ağır ceza yasası karşılığı cezalandırılmasına,





       Bu seviyesiz yayının basın ve yayın kanallarında ve internette yayımlanmasının müvekkilimiz adına telafisi imkânsız zararlar yaratacağı sebebiyle bu yayımlara yasak konulması adına tedbir kararı verilmesine…





           ve yargılama giderleri ile vekâlet ücretinin sanığa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla bilvekale arz ve talep ederiz. 07.05.2013



                            



                                                                                                           Müşteki Vekili



                                                                                        



                                                                                                       Av. Yusuf ERİKEL 










Sıradaki Haber İçin Sürükleyin