Güler: 'Eyleme değil çiçekleri sevmeye gelebilirsiniz'

Güler, İstanbulluların Gezi Parkı’na eyleme değil, çiçekleri sevmeye gelebileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Güler: 'Eyleme değil çiçekleri sevmeye gelebilirsiniz'

“Gelsinler, diledikleri kadar otursunlar” diyen Bakan Muammer Güler, “Kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü olursa TOMA’sıyla da polisiyle de oradayız, izin vermeyiz, çadır da kurdurmayız” dedi. Güler, Meclis kulisinde gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:



GEZİ’Yİ BİLMEYEN DE ÖĞRENDİ



Gezi Parkı, İstanbulluların öteden beri kullandıkları bir yer. Gerçi son olaylardan sonra Gezi Parkı’nı bilmeyenler de öğrendi. Belediyemiz orada ilave ağaçlandırma ve çiçeklendirme yaptı. Çevre hassasiyeti olan bütün İstanbullulardan rica ediyorum; artık orada çiçeklere ve ağaçlara zarar vermeyecek yaklaşım içinde olalım. Parklar ve genel yollarda toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenemez. Bunu İstanbul Valisi veya İçişleri Bakanı olarak ben değil kanun söylüyor. Oralarda biz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin vermeyiz, veremeyiz. 



GELİP ÇİÇEKLERİ SEVEBİLİRLER



İsteyen toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmadan Gezi Parkı’nı dilediği gibi kullanabilir. Çiçekleri sevmeye, ağaçlarla beraber olmaya, sohbete, oturmaya gelsinler, diledikleri kadar otursunlar. Çadır da kurdurmayız. (‘Orada Toma ve biber gazı araçlarını görecek miyiz’ sorusu üzerine) Onlara lüzum hissettirmeyecekler. Bizim kendilerinden isteğimiz; kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak suretiyle onları karşılarına almasınlar. 



TOMA’MIZLA POLİSİMİZLE ORADAYIZ



Ama biz kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü olursa TOMA’sıyla da polisiyle de her türlü araç gereçle tabii ki oradayız. Polis, kanunsuz toplantıları önlemekle ilgili her türlü yetkiyi kullanır. O zaman polisin varlığı niye? Polis gerektiğinde kuvvet, gerektiğinde tazyikli su, biber gazı kullanır, kanunda sayılan belli aparatları, vasıtaları var. Ama biz inşallah polisin müdahalesini gerektirecek durum ortaya çıkmasın, insanlar kendilerini rahatlıkla ifade edebilsinler diyoruz. Şu anda İstanbul’da tekrar bir kanunsuz gösteri için arayış, zorlamalar var, polisimiz de buna izin vermiyor, gayet doğal. İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak o kadar çok alan var ki...”



Hürriyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin