Gülen'in BBC röportajındaki 'seccade'si tartışma yaratmıştı. Editör son noktayı koydu!

Herkul.org sitesinin editörü, Gülen'in odasında yer alan seccadenin karalama kampanyasına malzeme edildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in BBC röportajındaki 'seccade'si tartışma yaratmıştı. Editör son noktayı koydu!

Herkul.org Editörü Osman Şimşek, Fethullah Gülen'in BBC röportajında odasından görüntü alan kameralara takılan Türkiye haritalı seccadenin bazı basın organlarında çarpıtılarak kullanıldığını ifade etti. 



Şimşek, yapılan haberlerde, duvardaki Türkiye bayrağı ve Türkiye'nin dört bir yanından getirilen vatan toprağı kutularının yer aldığı dolabın ise görmezden gelindiğini kaydetti. 



Şimşek, yaptığı açıklamada söz konusu halının Fethullah Gülen'in 2009 yılındaki bir sohbetinde dile getirdiği vatan toprağına 'secde etme arzusu' üzerine kendisine hediye edildiğini, Gülen'in de bunu seccade olarak kullandığını söyledi. Şimşek, BBC röportajında gazetecilerin o halının bir seccade olduğunu anlamadan üzerine bastığı esnada çekilen fotoğrafın 'kötü niyetli insanlar tarafından karalama kampanyasına alet edildiğine' dikkat çekti.



Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, 'Amelî Milliyetçilik ve Vatan Hasreti' başlığıyla neşrettiğimiz 13.04.2009 tarihli Bamteli sohbetinde şöyle demişti: 'Odamda Türkiye’nin her köşesinden gelmiş toprak var. Onlara kutu yaptırdım. Geçende aklıma geldi ki Türkiye toprağına secde edemiyorum. Başımı onun toprağında yere koymayı arzu ederim. Acaba dedim, ben onların hepsini bir tahta üzerine döksem, her yerinkini, çamur yapsam dondursam, sonra namaz kılarken ona koysam… Bu, benim hissiyatım. Sonra hissiyatıma şer’î ve Kur’ânî mantığım karşı çıktı, dedi ki sen böyle bir şey yaparsan bu defa herkes haydi Türkiye toprağından bir seccade… Yeni bir bidat icat etmiş oluruz. O da ayrı bir yırtık meydana getirir, ayrı bir kırık meydana getirir.'



Hocamızın bu sözleri üzerine kendisine Türkiye haritalı bir halı gönderildi; o da bu güzel hediyeyi seccade olarak odasına serdi. BBC röportajı sırasında gazeteciler o halının bir seccade olduğunu anlayamayıp üzerine basınca ve o an fotoğraf karesine aksedince, kötü niyetli insanlar onu da karalama kampanyalarına malzeme olarak kullanmakta gecikmediler.



Başlığını ve tarihini verdiğim Bamteli sohbetinin aşağıdaki ilgili kısmı ehl-i insaf ve vicdan için çok manalar ifade edecektir." Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin