Gül ve Dündar'a özgürlük için 30. günde 30 adım yürüdüler...

Gazeteciler, 30 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar Erdem Gül ve için yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Gül ve Dündar'a özgürlük için 30. günde 30 adım yürüdüler...

Gazeteciler meslektaşları Can Dündar ve Erdem Gül'e özgürlük için tutukluluklarının 30. gününde "30 adım yürüyüşü" yaptı.



İstanbul, Tünel’de atılan 30 adımda 34 gazetecinin tutuklu ve hükümlü olarak cezaevinde bulunmasının “Türkiye’nin demokrasi sicilinde yeni bir kara leke olduğu” dile getirildi.



Gazeteciler MİT TIR’ları haberini yaptıkları için tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın tutuksuz yargılanmalarını ve tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.



"BU TUTUKLAMA YALNIZCA HÜRRİYETİ KISITLAMA AMAÇLI"



Açıklamada, Türkiye tarihinde iktidarların soran, sorgulayan gazetecileri sevmediğinin çok sayıda örneği olduğu ve gazetecilerin farklı dönemlerde hep baskıya uğradığı ancak gazetecilerin her dönem bununla mücadeleye devam ettiği hatırlatıldı.



Dündar ve Gül’ün bir aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduğunu vurgulayan gazeteciler kaçma şüpheleri ya da delilleri karartma durumları olmadığı halde tutuklu olarak yargılandıklarına dikkat çekti.



“Bu tutuklamanın yalnız onların hürriyetini kısıtlamak amacı gütmediği aşikar.



"Erdem ve Can’ın tutuklu yargılanmaları, diğer gazetecilere yani bizlere yönelik sindirme ve gözdağı da içeriyor. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin