Gül: Saldırı biliniyordu ama önlenemedi

İstihbarat teşkilatının teyakkuzda olduğu ama saldırının önlenemediği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Gül: Saldırı biliniyordu ama önlenemedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. İmralı sürecine ile ilgili olarak Cumhurbaşakanı Gül, "Ümit ederim ki terör örgütü mesajı alır ve yapması gerekenleri bir an önce yapar" diye konuştu. 



ABD Büyükelçiliği'ne saldırı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak "Maalesef terör örgütünün bir saldırı peşinde olduğuyla ilgili emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı ve herkesi ikaz ediyorlardı. Ama maalesef önlenemedi ve ABD Büyükelçiliği'ne bu saldırıyı gerçekleştirdiler. ABD Büyükelçiliği'ne geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybeden güvenlik görevlisi vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı gazeteci kardeşimizin sağlık durumunu da yakından takip ediyoruz" dedi. 



'Şanghay Beşlisi' taryışmaları



'Şanghay Beşlisi' tartışmalarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Biz AB'ye tam üyelik süreci içindeyiz. Maalesef bazı üyelerin ön yargılı davranışından dolayı bu sürecin çok iyi yürümediği bir vakadır. Başbakan buna sitem ediyor. AB ve Şanghay beşlisi birbirlerinin alternatifi değildir. İkisi de ayrı yapılar. Türkiye bu süreci başarıyla bitirmek istiyor. Biz bu süreci bitirdiğimizde bazı ülkeler halklarına gidecek. Bazıları evet der bazıları hayır der. Türkiye şu yana kendi evinin içini düzenlemeye çalışan bir ülke." 



İmralı süreci



İmralı sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu meseleyi Türkiye'nin gündeminden çıkartmak için de hepimizin samimi ve yoğun bir faaliyet içerisinde olduğuna da herkes şahittir. Açıkcası bu konuda beklentilerin söylediğiniz sürat çerçevesinde fiili yapılanlardan çok da ileride olduğunu görüyorum. Bu da herkesin iyi niyet içerisinde olduğunu göstermektedir. Ümit ederim ki terör örgütü mesajı alır ve yapması gerekenleri bir an önce yapar" diye konuştu. DHA






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin