Gül: 'Gazeteler PR organı haline geldi'

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NTV canlı yayınında konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Gül: 'Gazeteler PR organı haline geldi'

 11.Cumhurbaşkanı ve AKP'nin kurucu isimlerinden biri olan Abdullah Gül, NTV'ye konuk oldu. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Gül, "Ben doğrusu koalisyonla güçlü bir hükümetin kurulmasını, bugünkü Türkiye şartlarında çok faydalı görmüştüm. Güçlü bir Türkiye için. Bakanlar çok partizan olursa koalisyon hükümeti yürümez. Liyakat esaslı isimlerden oluşursa çok faydalı olurdu. Türkiye’de birçok gerginliği de giderirdi. Bütün polemik konusu olan konular, polemik konusu olmaktan çıkardı. Hatırlarsanız, arayarak teşvik etmiştim, ama işin içini bilmiyorum" dedi. Gül, "terör" sorununu değerlendirirken "Az gittik, uz gittik, bir de bakmışız ki bir arpa boyu yol gitmişiz" dedi ve "Sadece Türk aileleri değil, Kürt aileleri de ağlıyor" görüşünü dile getirdi. Gül, "gazetelerin PR organı haline geldiğini" söyledi.



"MİLLETVEKİLİNE YAKIŞTIRAMADIM"



Murat Yetkin'in medya operasyonlarını sorması üzerine ise Gül, "Basına yapılan saldırıların hepsi yanlıştır hükümetimize de herkese de çok zarar verir. Basın ifade özgürlüğü en önemli meselelerden biridir. Şüphesiz basının da sorumlu olması lazım. " açıklamasını yaptı.



Hürriyet saldırısında yer alan Abdurrahim Boynukalın içinse "yakıştıramadım bir milletvekilinin böyle işler içinde olması doğru değil" açıklamasını yaptı.



"KİTAPTA YALAN YOK"



Gül'e basın müşaviri Ahmet Sever'in yazdığı kitap da soruldu. Gül, "Bütün basın müşavirleri anılarını yazmış bunu normal görmek gerekir. Benim kendi düşüncelerimi farklı yazdırmış gibi bir şey asla olamaz. Evet arzulamadım bunu ama yasak koymam doğru olmaz nihayetinde herkes yazmış. O kitapta yalan, hakaret ya da saygısızlık da yok. Seçimden önce yazmıştı uyardım bu tür şeyler tartışma konusu olmasın diye ama sanırım bir röportajından sonra bu kadar alevlendi" dedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin