Guatemala’da bir gazeteci daha öldürüldü!

Guatemalalı gazeteci Luis Alberto Lemus Ruano Jutiapa'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Lemus Ruano ve 8 Nisan'da ölen Mikhaïl Beketov ile birlikte 2013'te öldürülen gazeteciler sayısı 30'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Guatemala’da bir gazeteci daha öldürüldü!

Gazeteci Luis Alberto Lemus Ruano Guatemala’nın Jutiapa bölgesinde sahibi olduğu eczanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yerel radyo Radio Stereo Café’nin ve yerel televizyon kanalı Café TV’nin sahibi olan Lemus Ruano pazartesileri ekrana gelen “La Mochila” programının yapımcısıydı.  



Saldırı 7 Mart’ta, Lemus Ruano’nun eczanede bir çalışanı ile birlikteyken kimliği belirlenemeyen bir kişinin dükkana ateş açmasıyla gerçekleştirildi. Saldırıda ağır yaralanan Lemus Ruano kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 



Gazeteciliğinin yanı sıra yerel siyasete katkılarıyla bilinen Lemus Ruano üç defa belediye başkanı adayı olmuştu. 



Ruano’nun cinayetinden üç hafta önce gazeteci Jaime Napoleón Jarquín Duarte de Guatemala’nın Jutiapa bölgesinde öldürülmüştü.



Lemus Ruano cinayeti ve Brezilyalı gazeteci Mikhaïl Beketov'un (Михаил Бекетов) 2008'de uğradığı saldırı sonucunda yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle 8 Nisan'da hayatını kaybetmesi sonucunda 2013'ün başından beri öldürülen gazeteciler sayısı Press Emblem Campaign (PEC) verilerine göre otuza yükseldi.(bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin