Guardian'dan Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin dikkat çeken yorum!

Guardian gazetesinin bugünkü başyazılarından birinde Türkiye'nin AB üyeliği ihtimaline ilişkin dikkat çeken yorumlar yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Guardian'dan Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin dikkat çeken yorum!

Guardian "Türkiye'nin AB üyeliği ihtimali konusunda gerçekleri hayal ürününden ayırmak" başlığını attığı başyazılarından birinde Ankara'nın Avrupa Birliği üyeliğinin görünür gelecekte mümkün olmadığını anlatıyor.



Guardian "AB referandumu tartışmaları sırasında 79 milyon Türk vatandaşının birden Avrupa genelinde seyahat özgürlüğü kazanacağı korkusunun körüklenmesine" karşın, Avrupa Birliği'nin 1963'de verdiği üyelik perspektifinin gerçekleşeceğine dair hiçbir işaret olmadığını söylüyor ve şöyle devam ediyor;



'Avrupa Türkiye'ye hazır değil'



"Basitçe söylemek gerekirse, Avrupa'da hiç kimse şimdi ya da görünür gelecekte Türkiye'yi birliğe almaya hazır değil. Bunun tersini iddia etmek ya cahillik ya da bilerek yanlış yönlendirmek. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkesini otoriter bir yola sokmadan çok önce bile bu ülkenin AB üyeliğine muhalefet, Avrupa kıtasında geniş bir şekilde paylaşılıyordu. Örneğin Fransa, 10 yıl önce Cumhurbaşkanı Jacques Chirac büyük nüfuslu Müslüman bir ülkenin Fransa'nın kapısına dayanacağı korkuları Fransız iç politikasında kullanılmaya başlandığında, daha önceki Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaştırılması yanlısı açıklamalarından radikal bir dönüş yapmıştı. Almanya'da ne Angela Merkel ne de partisi Hristiyan Demokratlar Türkiye'nin hiçbir zaman Türkiye'nin AB üyeliği konusunda hevesli olmadı."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin