Guardian'dan 'dinleme' haberi

Guardian gazetesi, Mehmet Şimşek'in dinlendiği iddialarına Ankara'nın sert tepkisini haberleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Guardian'dan 'dinleme' haberi

Guardian gazetesi, 2009 yılında Londra'daki G20 toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in İngiliz istihbaratınca dinlendiği iddialarına Ankara'nın sert tepkisini yansıtırken Gezi gösterileri konusunda Başbakan Erdoğan'ın "Defalarca "uluslararası bir komplo'dan söz ettiğini, Maliye Bakanı'nın bir İngiliz gözetim operasyonunun mağduru olduğu haberlerinin de, onun bu görüşünü güçlendireceğini" yazdı Londra'da 2009'da düzenlenen G20 toplantısına katılan Türkiye ve Rusya gibi ülkelerin heyetlerin İngiliz istihbaratınca dinlendiği iddiasıyla ortalığı karıştıran The Guardian gazetesi, ilgili ülkelerden gelen tepkileri yansıtırken iddiaların, Türkiye-İngiltere ilişkilerinin "gergin" olduğu bir zamana denk düştüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Gezi gösterilerine ilişkin "uluslararası komplo" görüşünü güçlendireceğini öne sürdü. 



"Çok gizli" bir belgeye dayanarak G20 toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dinlendiğini öne süren İngiliz The Guardian gazetesi, "Türkiye, Güney Afrika ve Rusya, İngiliz hükümetine kızgın bir tepki verdi ve izah istediler" dedi. 



Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu iddiaları için "doğru ise skandal" şeklindeki tepkisini yansıtan gazete, Bakanlığın "öfkeli tepkisini" yansıtmak üzere İngiltere'nin Ankara Büyükelçisini çağırdığını da kaydetti. Gazete şunları da yazdı: 



"Ortaya çıkarılanlar, Türkiye-İngiltere ilişkileri için gergin bir zamana geliyor. Ülkenin güç durumdaki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası medyayı ve özellikle BBC'yi iktidarına karşı şiddetli kargaşayı ve protestoları teşvik etmekle suçladı. Erdoğan, defalarca "uluslararası bir komplo'dan söz etti. Onun Maliye Bakanı'nın gerçekten bir İngiliz gözetim operasyonunun mağduru olduğu haberleri, onun bu görüşünü güçlendirecek." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin