Guardian: İslam İttifakı İran’ın önünü kesmeyi hedefliyor

Guardian gazetesi , Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülkenin oluşturduğu 'Teröre karşı İslam İttifakı'nın İran’ın önünü kesmeyi hedeflediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Guardian: İslam İttifakı İran’ın önünü kesmeyi hedefliyor

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian, sayfasında geniş yer verdiği yorum yazısında, Türkiye'nin de dahil olduğu ittifakın askeri arenada nasıl bir rol oynayacağı ya da bir cephede savaşıp savaşmayacağı gibi konularda net olmadığından dolayı samimi olmadığı iddia etti.



Uzman görüşlerine yer veren gazete, İslam ittifakıyla birlikte Suudi Arabistan’ın Batılı ülkelerin desteğini çekerek nükleer müzakerelerde Batı'yla uzlaşma içinde olan İran'ın bölgesel etkisini artırmasını engellemeyi hedeflediğini, oluşturulan ittifakın terör örgütlerinden çok İran'ın önünü kesmeyi hedeflediğini yazdı.



ENDONEZYA LİSTEDE YOK



İngiltere’nin diğer bir saygın gazetesi Independent da aynı haberi “boşluklarla dolu bir koalisyon" başlıklı bir yazıyla yorumladı.



Suudilerin koalisyonları çok sevdiğini belirten gazete, 1991 yılında Saddam'ı Kuveyt'ten çıkarmak için ABD'nin, İngiltere'nin ve Fransa'nın yanı sıra petrol ihraç eden ülkelerin desteğini yanına çektiklerini hatırlatarak, dünyanın en genç savunma bakanının 34 ülkelik yeni bir koalisyonu duyurduğunu ancak garip bir şekilde dünyanın en büyük Müslüman nüfusunu barındıran Endonezya’nın listede yer almadığını vurguladı. (DHA)

 


Etiketler guardian türkiye iran
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin