"Guardian" gazetesine istihbarat baskını

Guardian gazetesinde yayınlanan hangi haberden sonra istihbarat çalışanları gazeteye gelerek haberlerin silinmesini istedi?

Google Haberlere Abone ol
"Guardian" gazetesine istihbarat baskını

Amerikan ve İngiliz istihbaratlarının dünya çapında milyonlarca internet ve telefon bağlantısını izlediği yönündeki verilerin eski CIA çalışanı Edward Snowden tarafından ifşa edilmesiyle patlak veren olaylar her geçen gün yeni boyutlar kazanıyor.



Bu bilgileri yayınlayan Guardian gazetesinin genel yayın yönetmeni Alan Rusbridger’ın, iki istihbarat çalışanının gazeteye gelerek sabit disklerin imha edilmesini talep ettiklerini açıklaması tartışmaları alevlendirdi. Rusbridger, bu ziyareti gazetenin uzun geçmişindeki en garip anlardan biri olarak nitelendirdi. Rusbridger "Kendilerine gösterdiğimiz bilgisayarların kullandığımız bilgisayarlar olduğuna güvenip bizimle bodrum katına indiler. Bilgisayarda şunu şunu şunu sil dediler. Bir daha asla okunamayacak ya da onarılamayacak şekilde. Evet. Böyle garip bir andı. Talimatları üzerine bilgisayarları kullanılamaz hale getirdik" diye konuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin