Guardian Erdoğan'ı 'yalanladı': Türkiye koalisyona katılmayabilir

Gazetedeki bir analizde, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik sınırlı bir müdahalede yer almayabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Guardian Erdoğan'ı 'yalanladı': Türkiye koalisyona katılmayabilir

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir analizde, Türkiye'nin bu aşamada Suriye'ye yönelik sınırlı bir müdahalede yer almayabileceği görüşüne yer verildi.



Gazetenin Orta Doğu editörü Ian Black'in imzasını taşıyan yazıda özetle şöyle deniyor:



"İngiltere Parlamentosu'nun Suriye tezkeresini reddetmesinden sonra ABD, yalnız bir operasyon planlıyor. ABD'ye bu aşamada sadece Fransa katılacak gibi görünüyor. Bir sürpriz olmazsa, ikili koalisyonun karşısındaki gönülsüzler ve endişeliler koalisyonu büyüyor. İngiliz parlamentosundaki oylama Obama'yı en sadık ve en muktedir askeri ortağından etti. Fakat Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki bölünmüşlüğe rağmen yine de ABD Başkanı Barack Obama'nın önemli oranda siyasi destek alması bekleniyor." 



"NATO keskin bir şekilde bölünmüş durumda. Kanada, Almanya ve İtalya, BM kararı olmadan ABD öncülüğündeki bir harekata katılmayacaklarını söylüyor. Türkiye'yi dikkatli izlemek gerekiyor. Türkiye, Suriye'nin komşusu, Atlantik İttifakı'ndaki en büyük orduya sahip ülke ve Esad rejiminin koyu bir düşmanı."



"Strateji danışmanlığı şirketi Stratfor'a göre, askeri operasyon sınırlı bir saldırının ötesine geçerse Türkiye kritik önemde bir destek sağlayabilir. Fakat Türkiye misilleme saldırılarına en açık NATO ülkesi ve Ankara bu aşamada küçülen bir koalisyona katılarak risk almaya değmeyeceğini düşünebilir." Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin