Guardian: Erdoğan nutuk atıyor, dinlemiyor

Guardian gazetesi bugünkü başyazısında Başbakan Erdoğan'a yönelik sert eleştiriler kaleme alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Guardian: Erdoğan nutuk atıyor, dinlemiyor

Guardian'da yer alan başyazının başlığı: "Nutuk atıyor, dinlemiyor".



Yazıda Arap Baharı'nı takiben çeşitli hayalkırıklıklarının yaşandığı, buna karşın Türkiye'nin her zaman Orta Doğu'nun içindeki ve dışındaki liberallerin gözünde İslam ve demokrasinin bir arada yaşabileyeceğinin canlı kanıtı olarak görüldüğü dile getiriliyor.



"Ancak," diyor gazete, "son dönemde bu ülkede yaşananlar, halen bu kanının geçerli olup olmadığının gözden geçirilmesini gerektiriyor."



"Türkiye'deki düzenin sert yüzünün" İstanbul'daki Gezi Parkı protestolarının bastırılması sırasında tüm dünya tarafından görüldüğünü belirten gazete, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir parkın korunması ve şehir planlamasıyla ilgili bir gösteriyi kendi yönetim şekline yönelik, ülke çapında milyonların katıldığı bir protestoya döndürdü. Bu kriz süresince Erdoğan'ın sarfettiği sözler, Başbakan'ın ne muhaliflerinin görüşlerini anlamak ne de bunlara saygı göstermek istediğini ortaya koydu." diyor.



Sükûneti sağlama görevinin Adalet ve Kalkınma Partisi içerisindeki "daha ılımlı ve siyaseten daha duyarlı" isimlere kaldığını yazan Guardian, "Buna karşın genç nüfusun önemli bir bölümü nezdinde Erdoğan kolay kolay kredi kazanamayacak." yorumunda bulunuyor.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin