GSM şirketinden iletişim ajansına transfer

Global H+K Strategies'e yeni Genel Müdür Yardımcısı atandı.

Google Haberlere Abone ol
GSM şirketinden iletişim ajansına transfer

Dünyanın en yaygın iletişim grubu WPP’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Hill+Knowlton Strategies Türkiye, yeni stratejisi doğrultusunda ekibini güçlendirme yoluna gitti ve Pelin Kocaalp’i Turkcell’den transfer ederek ekibe taze kan getirdi.



Global Hill+Knowlton Strategies Türkiye ekibine Strateji ve İş Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan ve hem kamu hem özel sektörde deneyimlere sahip olan Pelin Kocaalp, “50 ülkede 92 ofise sahip olan, dünyanın en büyük iletişim ajanslarından H+K Strategies ekibine katılmaktan gurur duyuyorum. Ekibimize yeni katılan yeteneklerle güçlenen ve geçmişten gelen köklü deneyimin bir arada olduğu yapımızda, müşterilerimize stratejik değer katan hizmet ve projeler yaratmak, aynı zamanda sürdürebilirlik temel çalışma esasımız olacaktır” dedi.



Global H+K Strategies Türkiye’ye katılmadan önce telekomünikasyon, teknoloji ve turizm gibi farklı sektörlerin önde gelen uluslararası şirketlerinde çalışan Kocaalp, kariyerine ABD ve Dubai’den sonra Türkiye’de devam etti. T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda Baş Proje Direktörü olarak çalışan ve görev yaptığı süre boyunca Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen uluslararası şirketlere yatırımlarının her safhasında destek veren Kocaalp, Türkiye’nin yatırım ortamının küresel iş dünyasına tanıtılmasına yardımcı oldu. Bu stratejik görevlerinin yanı sıra, TYDTA’ da iletişim ve pazarlama stratejisi bölüm yöneticisi olarak da görev yaptı. Daha sonra 4 yıl boyunca Türkiye'nin lider telekomünikasyon şirketi Turkcell’de, uluslararası stratejik işbirlikleri koordinasyonu görevini üstlendi.



Kocaalp, Türkiye’de üniversiteyi bitirdikten sonra, ABD Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nde “Pazarlama” üzerine eğitim aldı. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde “Avrupa Çalışmaları” üzerine yüksek lisans yapan Pelin Kocaalp, halen İsviçre Neuchâtel Üniversitesi’nde ‘ülke pazarlaması’ üzerine doktora çalışmalarına devam ediyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin