GSM operatörleri depremzedelerin fatura borçlarını hat kısıtlayarak tahsil etmeye başladı! Depremzedeler şubat ayı faturalarını ödüyor

Depremin ardından iletişimde yaşanan aksaklıklardan dolayı eleştirilerin odağında olan GSM şirketleri, bölgede bulunan müşterilerin fatura borçlarının tahsilinde belli sürelerle ertelemeye gitmişti. Ancak, operatörler erteledikleri borçları, bilgilendirme yapmadan tahsil etmeye başladı. Fatura borcundan bihaber ya da ödeyemeyecek durumda olan kullanıcıların hatları kısıtlanıyor. Kullanıcılar ne bilgilendiriliyor, ne de acil durumlarda birisine ulaşabiliyor.

GSM operatörleri depremzedelerin fatura borçlarını hat kısıtlayarak tahsil etmeye başladı! Depremzedeler şubat ayı faturalarını ödüyor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde, GSM operatörleri, yaşanan şebeke sıkıtısının ardından depremzedelerin rahat iletişim sağlaması amacıyla fatura borçlarını silmemiş ertelemişti. 

GSM operatörleri yaptıkları açıklamalarda borçların ertelendiğini duyurmuştu.

Örnek olarak; Türk Telekom'dan yapılan açıklamada "Deprem bölgesindeki müşterilerimizin iletişimlerinin aksamaması adına ödeme yapılmaması durumunda iletişimde hiçbir kesinti yapılmayacak, gecikme faizi alınmayacak, her türlü ödeme, ücretsiz hat dondurma, iptal talepleri karşılanacaktır" denilmişti.

Mayıs ayına girmemizle beraber depremzedelerden borçlar herhangi bir bilgilendirme yapılmadan tahsil edilmeye başlandı.

Deprem bölgesinde hayat halen normale dönmüş değil, yaşam çadırkentlerde sürüyor. 

Depremzedeler halen eski yaşam standardına dönebilmiş, iş bulabilmiş, ekonomik olarak düze çıkabilmiş değil.

"KULLANICILAR EN AZINDAN BİLGİLENDİRİLMEK İSTİYOR"

Hatay'da depreme yakalanan, Vodafone kullanıcısı depremzede L.İ.A. (27) adlı genç kadın da aynı dertten muzdarip.

Başta ne olduğunu anlayamayan L.İ.A., olayı açıklarken, bunu kendi çabasıyla öğrendiğini kendisine bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

Telefonundan kimseye ulaşım sağlayamayan genç kadın yetkili firmayı arayarak önce şebeke sorunu yaşandığı sandı. Aramalara devam ettiğinde hattının ödenmemiş fatura borcundan kısıtlı olduğunu öğrendi.

Faturalarının düzenli ödendiğini belirten depremzede kadın, müşteri temsilcileriyle yaptığı uzun görüşmenin ardından hattına "6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından ertelenen borcu nedeniyle" kısıtlama yapıldığını öğrendi. Kendisine söylenen ise;

"OHAL süresi bittiği için depremzedelerin ertelenen borçları kesilmeye başlandı"

Genç kadın, "Ne yaralarımızı sarabildik ne de bilgilendirildik. Zaten şebeke problemi yaşıyoruz. Ani bir sorun olsa, tekrar bir deprem yaşasak kısıtlı hattımızdan kimmseye ulaşamayacağız. En azından bilgilendirme yapmalılar" diye sitem etti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin