Grup Yorum'dan 'kozmik sahne'de konser

Grup Yorum, 53 konuk sanatçının katılımıyla "11 Kapılı Kozmik Sahneli Konser" verecek.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum'dan 'kozmik sahne'de konser

Grup Yorum, 24 Şubat Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde, 53 konuk sanatçının katılımıyla "Grup Yorum ve Devrimci Avukatlar İçin 11 Kapılı Kozmik Sahneli Konser" düzenleyecek. 

Grup Yorum'un bağlamacısı Caner Bozkurt, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Pazar günü saat 15.00'te Bostancı Gösteri Merkezi'nde, 53 konuk sanatçının katılımıyla "Grup Yorum ve Devrimci Avukatlar İçin 11 Kapılı Kozmik Sahneli Konser" düzenleyeceklerini söyledi. 



-"BU SAHİPLENME HALKIN SANATININ SAHİPLENİLMESİDİR"-



Bozkurt, Grup Yorum'un yalnız olmadığını vurgulayarak, "Grup Yorum ve Devrimci Avukatlar İçin 11 Kapılı Kozmik Sahneli Konser" adıyla gerçekleştirilecek konserle ilgili şöyle konuştu:

"Bunu tarih öyle güzel anlatıyor ki bizlere; her yeni saldırıda, her yeni tutuklamada, yasakta daha güçlü bir sahiplenme kucaklıyor bizi. Bizi sarmalayan kollar, halkın üretkenliği ve vefasıyla gücünü buluyor. Bu yüzden içimiz rahat ve zindanlardan da, zincirlerden de hiç korkmuyoruz. Bunu bütün dünya anladı, bir tek güzele ve insana dair ne varsa nefretle bakan faşizm anlamadı. Onlar da yapabilecekleri tek şeyi yapıyorlar ve pervasızca saldırıyorlar. Ama işte biz yine buradayız. Konserlerimizle, albümlerimizle, filmlerimizle ve cümle devrimci sanat ürünlerimizle hücrelerin, kalkanların, kimyasal gazların önüne dikiliyoruz. Bizi sarmalayan bu kollar oldukça da daha çok dikileceğiz. Onca yalana ve demagojiye rağmen bakın halkın aydınları, sanatçıları bizim yanımızda. Yorum'u bitiremezsiniz demek için 24 Şubat'ta büyük bir sanatçı dayanışması gerçekleştirecekler. Aslında bu sahiplenme yalnızca Grup Yorum'u değil aynı zamanda bin yıllık Anadolu kültür geleneğinin ve halkın sanatının sahiplenilmesidir. Faşizm bu sahiplenmeyi bitiremeyeceği korkusu nedeniyle bu kadar pervasızca saldırıyor, kültür merkezimizi talan edip üretimlerimizi yağmalıyor. Bunun karşısında biz daha kalabalık olmaya, daha farklı sanat dallarında daha fazla üretmeye söz veriyoruz ve bu sözümüzü yerine getirirken yalnız olmayacağız."



-KONSERDE 53 SANATÇI YER ALACAK-



Konserin isminde DHKP/C operasyonları sırasında basında yer alan "11 çelik kapı kırlarak içeri girildi" haberlerine gönderme yapılıyor. Biletlerin İdil Kültür Merkezi, Beyoğlu Mephisto Kitapevi ve Kadıköy Mephisto Kitapevi'nden temin edilebileceği konserde sahne alacak sanatçılar şöyle olacak:

"Ali Baran, Adile Yadırgı, Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Barış Güney, Barış Pirhasan, Bilgesu Erenus, Bulutsuzluk Özlemi, Burhan Berken, Bülent Emrah Parlak, Cezmi Ersöz, Doğan ve Güneş Duru (REDD), Erdal Bayrakoğlu, Erkan Oğur, Eşber Yağmurdereli, Ezel Akay, Ferhat Tunç, Fırat Tanış, Fuat Saka, Gizem Soysaldı, Grup Abdal, Hakan Yeşilyurt, Hilmi Yarayıcı, Işıl Özgentürk, İbrahim Karaca, İlyas Salman, İsmail Altunsaray, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kardeş Türküler, Karmate, Levent Ülgen, Levent Üzümcü, Marsis, Mehmet Aksoy, Mehmet Özer, Menderes Samancılar, Mor ve Ötesi, Niyazi Koyuncu, Orhan Kurtuldu, Pelin Batu, Pınar Aydınlar, Ragıp Yavuz, Reis Çelik, Sadık Gürbüz, Sennur Sezer, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Özbudun, Tarık Akan, Tolga Sağ, Yasemin Göksu, Yaşar Kurt, Yeni Türkü, Zuhal Olcay." ANKA


Etiketler grup yorum konser
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin