Grup Yorum üyesine 39 yıl ceza talebi

Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan'ın 39,5 yıl hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum üyesine 39 yıl ceza talebi

Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan'ın da aralarında olduğu 6 sanığın "terör örgütü üyesi olmak, izinsiz gösteri yapmak ve polise direnmek" suçlarından yargılandığı davada tahliye kararı çıkmazken, Aydoğan'a 39,5 yıl hapis cezası istendi.



Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan'ın "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla yargılandığı davada, Savcı İsmail Işık esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Işık, sanıklar Eser Morsümbül, Cemray Baş, Gürkan Türkoğlu, Seçkin Taygun Aydoğan, Melis Çitlioğlu ve Hazal Kaya'nın "Görevini yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen dağılmamak" suçlarından 10 yıl 3 aydan 39,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaanın açıklanmasından sonra Mahkeme Başkanı Ali Alçık, ara kararları açıklamak için sanıkların salondan çıkarılması istedi. Aydoğan, 14 aydır tutuklu olduğunu ve konuşmak istediğini belirterek, salondan çıkmadı. Bunun üzerine Başkan Alçık, jandarma salona çağırdı. Aydoğan ve diğer sanıklar slogan atarak bir süre direnirken, jandarma sanıkları zor kullanarak salondan çıkardı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen davada, mütalaaya karşı savunma hazırlaması için sanıklara süre vererek erteledi.



-"GRUP YORUM'U ASLA SUSTURAMAZSINIZ"-



Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt, duruşmayla ilgili ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, 14 aydır tutuklu olan Aydoğan'a yöneltilen suçlamanın tek delilinin bulanık bir fotoğraf karesi olduğunu söyledi. Aydoğan'ın, 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefetten yargılandığını vurgulayan Bozkurt, "Bu, ağır cezada yargılanacak bir şey değil. Yani baştan hukuksuzluk var. Bunun üzerine savunma da yaptırılmıyor. Seçkin, 14 aydır süren mağduriyetini ve Grup Yorum olarak bizim yaşadığımız mağduriyeti anlatacaktı, izin verilmedi" dedi.

Grup Yorum da, kararın ardından yaptığı açıklamada, keyfi tutuklamaların sürdüğüne dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:



"Bugünkü duruşmada okunan adli tıp raporu bu fotoğrafın anlaşılır olmadığı, görünen kişinin Seçkin olmasının anlaşılamayacağını göstermesine rağmen 15. Ağır Ceza Hakimi Seçkin'i tahliye etmedi. Bunun üzerine söz isteyen Seçkin'e söz vermedi, avukatların ve Seçkin'in ısrarı karşısında 15. Ağır Ceza Hakimi, Seçkin'in avukatı Evrim Deniz Karatana'ya "laubali' diyerek jandarmayı salona çağırdı. Salona gelen jandarmalar Seçkin'i ve diğer tutukluları döverek, yerlerde sürükleyerek dışarı çıkardı. Zulmün yaratıcıları, insanların yaşam hakkının üzerinde tepinenler, onurunu, namusunu, meslek ahlakını iktidara beş paraya satanlar; hukuk, adalet tanımayanlar nereye kadar? Saltanatınız sonsuza dek sürecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bugünden söyleyelim adınız yarına kalmayacak. Hiç yokmuş gibi unutulacaksınız. Ama halkın sanatını yapanlar, türkülerini yakanlar hep olacak. Hep umutla, sevgiyle, hasretle hatırlanacak. Pir Sultanı düşünün, Victor Jara'yı, Ruhi Su'yu, Sabahattin Ali'yi Seçkin'i, Ayfer'i tutuklayabilirsiniz. Ama asla Grup Yorum'u susturamazsınız. Hepimizi tutuklayın. Siz daha tutanaklarınıza imza atmadan Anadolu'nun dört bir yanında; adını bile duymadığınız ilçelerde, köylerde onlarca Grup Yorum kurulacaktır. Ve her zaman, zulmünüzün karşısında kahırlanan değil; direnen ve susmayan bir Grup Yorum ailesi bulacaksınız. Faşizmin bize her gün, her saat, her dakika söylettiği gibi: Türküler susmaz halaylar sürer." ANKA


Etiketler grup yorum ceza dava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin