Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

Grup Yorum üyesi ibrahim Gökçek, konser yasakları nedeniyle 323 gündür sürdüğü ölüm orucuna son vermesinin ardından bugün hayatını kaybetti. İbrahim Gökçek geçtiğimiz gün hastaneye kaldırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

323. gününde ölüm orucunu sonlandıran Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek geçtiğimiz gün hastaneye kaldırılmıştı. İbrahim Gökçek kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti.

Grup Yorum İbrahim Gökçek'in ölümünü "Az Önce İbrahim Gökçek'in Kaldırıldığı Hastanede Şehit Düştüğü Haberini Aldık! Bütün Halkımızın, Gönlü Bizimle Atan Tüm İnsanlığın Başı Sağ Olsun!" diye duyurdu.

İbrahim Gökçek, Grup Yorum'da bass gitaristlik yapıyordu.

Grup Yorum'un ölüm orucundaki diğer üyesi Helin Bölek de 3 Nisan'da ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybetmişti.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

İbrahim Gökçek kimdir?

İbrahim Gökçek 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Grup Yorum içerisinde bas gitarist olarak görev aldı. 2016 Kasım ayında İstanbul'da, İdil Kültür Merkezi'ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında grubun yedi üyesiyle birlikte "polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi olma" suçlamalarıyla önce gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Şubat 2018'de İbrahim Gökçek Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne üye olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesine eklendi. Gökçek ve beraberindeki Bahar Kurt, Barış Yüksel, Helin Bölek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde 'süresiz ve dönüşümsüz' açlık grevine başladıklarını duyurdular. 11 Mart 2020 günü ölüm orucunun 268. günündeki İbrahim Gökçek ile 265. günündeki Helin Bölek, İstanbul'daki Küçük Armutlu'da bulundukları evden sabaha karşı düzenlenen polis baskını sonrasında çıkarılarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Avukatı Didem Ünsal'ın yaptığı açıklamada, iki Grup Yorum üyesinin ambulansla hastaneye götürüldüğünü ve acil servisinden girişlerinin yapıldığını, burada müdahaleyi ve tedaviyi kabul etmedikleri yönünde beyanları olduğunu belirtti.

Gökçek'in talepleri arasında Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezine polis baskınlarının son bulması, grup üyelerinin, İçişleri Bakanlığının arananlar listelerinden çıkarılması, 3 yıldır tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılması, grup üyeleri haklarında açılan davaların düşürülmesi ve tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması vardı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti, sendika ve aktivistler Gökçek'e destek olduklarını açıkladı ve sosyal medya kampanyaları düzenlendi.

Gökçek 7 Mayıs 2020 tarihinde ölüm orucunun 323. gününde hayatını kaybetti.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti - Resim : 2

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin