Grup Yorum üyeleri serbest bırakıldı

DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum üyeleri serbest bırakıldı

DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 41 şüpheli, TMK 10. madde ile yetkili cumhuriyet savcılarına ifade verdi.



İfadesi alınanlardan 29'u, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Grup Yorum üyeleri Selma Altın, İnan Altın, Caner Bozkurt, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi, savcılıktan serbest bırakıldı.



Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 10 avukatın mahkemedeki sorgusu devam ediyor.



'GÖZALTINDA İŞKENCE GÖRDÜK'

Serbest bırakılan şüphelilerden Necla Can, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yaşadıklarının bir komplo olduğunu ifade etti.



''Bu komployu boşu çıkartacağız. Avukatlarımızı ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızı da serbest kalması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' diyen Can, gözaltında işkence gördüklerini ileri sürdü.



Öte yandan gözaltına alınanların yakınları adliye önünde beklemeye devam ediyor.



ÇHD'DEN AÇIKLAMA

Gözaltına alınanların savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından ÇHD adına yapılan açıklamada, var olan durumun asla kabul edilmediği belirtildi.



Operasyonun Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik olduğu savunulan açıklamada, ''Arkadaşlarımızı buradan almadan gitmeyeceğiz. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Tüm suçlamalar müvekkillerin kişilikleriyle, siyasi görüşleriyle ilgilidir'' denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin