Greta Thunberg'den sevindiren haber. Gözaltına alınan genç iklim aktivisti, serbest bırakıldı

İklim aktivisti Greta Thunberg serbest bırakıldı. Genç iklim aktivisti Batı Almanya'daki Lützerath kömür madeninin genişletilmesine karşı çıktığı protesto sırasında gözaltına alımıştı.

Google Haberlere Abone ol
Greta Thunberg'den sevindiren haber. Gözaltına alınan genç iklim aktivisti, serbest bırakıldı

Binlerce aktivistle birlikte, Frankfurt‘un 120 kilometre batısında yer alan Lützerath köyünün yıkılarak kömür madeni projesine dahil edilmesine karşı çıkan Greta Thunberg, salı günü polis tarafından taşınarak köyden çıkarılmış ve göz altına alınmıştı.

The Wall Street Journal‘ın aktardığına göre, Ende Gelände adlı iklim hareketinin sözcülerinden Charly Dietz, Thunberg’in ve diğer göstericilerin kömür madeninin önünü kapattığını ve polisin onlardan ayrılmalarını istemesine rağmen ayrılmadıklarını söyledi.

Dietz, Thunberg’in ikinci kez Lützerath’taki protestolar sırasında göz altına alındığını, polisin Thunberg’i taşıyarak bölgeden uzaklaştırdığını açıkladı.

Aachen kentinde görev yapan yerel polis Dana Zimmermann, Thunberg ve içerisinde bulunduğu grubun tutuklanmadıklarını, yalnızca polis kişisel bilgilerini alana kadar tutulduklarını aktardı.

Thunberg, serbest bırakılmasının ardından Twitter’da yaptığı paylaşımda barışçıl protestolar sırasında göz altına alındıklarını ama akşam serbest bırakıldıklarını aktardı. Thunberg, “İklimi savunmak suç değil” dedi.

Neler yaşandı?

Alman enerji şirketi RWE, bölgede bulunan kömür madenini genişletmek ve Lützerath’ın altındaki kömürü kullanmak için hükümet ile köyün yıkılmasına yönelik anlaşma yapmıştı.

Öte yandan iklim acil durumu için kömürden bir an önce çıkılması gerektiğini hatırlatan iklim aktivistleri, köyde bir araya gelerek direniş gösterdi. İklim savunucularının dünyanın birçok yerinden katılması ile haftalar içerisinde sayıları binlere ulaşan göstericiler, Almanya‘nın son yıllardaki en büyük polis operasyonu ile karşı karşıya kalmışlardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin