Grammy Ödüllü grup ilk kez İstanbul'da!

Grammy ödüllü Parker Quartet Türkiye'deki ilk performanslarını vermek üzere CRR'de olacak.

Google Haberlere Abone ol
Grammy Ödüllü grup ilk kez İstanbul'da!

New York Times'ın sıra dışı dörtlü olarak nitelendirdiği Grammy ödüllü Parker Quartet Türkiye'deki ilk performanslarını vermek üzere CRR sahnesine konuk olacak. Ünlü besteci Haydn'ın Si Bemol Majör divertimentosunun da çalınacağı konser Cumartesi akşamı gerçekleşecek.



ParkerQuartet'ın temelleri 4 yakın arkadaş Daniel Chong, Jessica Bodner, Ying Xue, Kee - Hyun Kim tarafından 2002 yılında Boston'da atıldı. Grup erken çıktıkları Avrupa turneleri sayesinde dörtlü pek çok yarışmaya katılma hakkına sahip oldu.2005 yılında katıldıkları Bordeux International String Quartet Competition'da kazandıkları Grand Prix ve Mozart Prize sayesinde dörtlü klasik müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekmeyi başardı ve bu ödül sayesinde ünlü klasik müzik firması ZigZagTerritories dörtlüye anlaşma teklif etti.İlk albüm BartokStringQuartetsno Temmuz 2007'de yayınlandı.Dörtlü bu albüm ile birlikte pek çok konser verme fırsatını yakaladı..2009 yılına gelindiğinde dörtlünün yolu Naxos firmasıyla kesişti.



Dörtlünün bu firmadan çıkardığı György Ligeti's String Quartets Nos. 1 - 2 & Andante & Allegretto inanılmaz bir yankı uyandırırdı ve kayıt 2011 yılında Best Chamber Music Performance dalında Grammy ödülüne layık görüldü.Grammy ödülü dörtlüyü WigmoreHall i, StadthalleMarburg, Kultur im Oberäu,Carnegie Hall sahnesine taşıdı.Parker Qartet viyolada (keman) Daniel Chong, YingXue, JessicaBodner ve çelloda Kee-HyunKim isimlerinden oluşuyor.



Programda J. Haydn'ın Divertimento No.1 Si Bemol Majör,M.Arnold'un " Three Shanties"Op.4ve J. Ibert'in Nefesli Çalgılar Beşlisi için 3 kısa Parça (1943) başlıklı eserleri yer alıyor. Saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 60 ile 30 TL arasında değişiyor.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin