Gram altınla ilgili bomba rakamı açıkladı. Altın alamayanlar dizini dövecek! 2000 liranın üstüne çıkacağı tarihi açıkladı. 'Ucuz' diyen ekonomist Hatice Kolçak'tan altın ve dolarla ilgili flaş açıklama

Gram altın fiyatları yatırımcıların gündemindeki yerini koruyor. Altın fiyatları son zamanlarda yatay seyrederken ekonomik verilerin belli olmasıyla gözler yeniden uzman yorumlarına çevrildi. Ekonomist Hatice Kolçak 'ucuz' diyerek gram altının 2000 TL olacağı tarihi açıkladı. Peki gram altın ne zaman yükselecek? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Gram altınla ilgili bomba rakamı açıkladı. Altın alamayanlar dizini dövecek! 2000 liranın üstüne çıkacağı tarihi açıkladı. 'Ucuz' diyen ekonomist Hatice Kolçak'tan altın ve dolarla ilgili flaş açıklama

Eylül ayı FED faiz kararının açıklanmasının ardından yatırımcıların gözleri yeniden piyasalara çevrildi.

Bilindiği üzere FED 20 Eylül 2023 Çarşamba akşamında faizleri 5,25 - 5,50 seviyesinde sabit tuttuğunu açıklamıştı.

Ekonomik verilere göre piyasayı yorumlayan Hatice Kolçak gram altının ne zaman 2000 TL olacağını açıkladı. Peki gram altın ne zaman yükselecek? İşte ayrıntılar.

"ORTA VE UZUN VADEDE BAKANLAR İÇİN ALIM YERLERİ"

Gram altın analizi yapan Hatice Kolçak, "1925 dolar ons, dolar da 27,14 TL. Şimdi ons da burada dolar ucuz olduğuna göre gram altın da ucuz kalan yatırım araçlarından biri oldu. Çünkü hem ons hem de dolar ucuz kaldı. Dolayısıyla gram altın tarafında da aslında hani orta uzun vadede bakanlar için alım yerleri olduğunu yatırım tavsiyesi olmadan ifade ettim." dedi.

GRAM ALTINDA YIL SONU HEDEF 1800 - 2000 TL

Gram altında yukarı yönlü hedeflerinin devam edeceğini belirten Kolçak, "Yıl sonu hedeflerimiz vardı biliyorsunuz dolarda 30, 33 TL gram altın tarafında da 1800 - 2000 TL hatta üstü olacak şekilde. Yani buralarda minimum gelecek şekilde." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Ons altının portföylerde bir miktar tutulduğunun belli olduğunu söyleyen Kolçak, "Altının yükselişine devam edebilmesi için 1945 doların üzerine atması ve kapanış yapması, sonrasında 1985 doların üzerine atması ve kapanış yapması lazım. Diğer taraftan da 1900 dolar psikolojik ve kritik eşik, aşağıda da 1884 dolar var. 1909, 1910 dolar da önemli bir destek bunları takip edeceğiz." dedi.

YouTube hesabından Amerika'da enflasyonun ve faizin yüksek olduğunu belirten Kolçak bu durumun altına yaradığını da ekledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin