Gram altın için kritik uyarı geldi. Altın fiyatlarını koklayan isim İslam Memiş tarih verdi. Altın fiyatları uçacak

Altın fiyatları son günlerde değer kazanmaya başladı. Altın fiyatlarında üst üste rekorlar yaşandı. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altın için yakın zamanda beklediği gelişmeleri paylaştı ve yatırımcılara uyarıda bulunarak tarih verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gram altın için kritik uyarı geldi. Altın fiyatlarını koklayan isim İslam Memiş tarih verdi. Altın fiyatları uçacak

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, fiyatlamalarla ilgili beklentilerini aktardı. Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz kararlarının artık önü kesildi diyen Memiş, gram ve çeyrek altın fiyatlarını da etkileyecek olan ONS için yeni değerlendirmede bulundu.

Altında beklenen gelişmeyi Sabah'a değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

FED artık faiz artırımlarını biraz yavaşlatıyor. Aralık ayı FED toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artışı bekliyorum. Piyasaların yüzde 70'i bunu fiyatladı. Bundan sonraki 2 toplantıda da 25 ve 25 baz puan faiz artışlarının yapılmasıyla beraber Mart ayı ile bu sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum.

Zaten bu beklentinin fiyatlanmasıyla beraber altın ons fiyatı 1.615 dolar düzeyinden 1.800 dolar düzeyine kadar yükseldi. Sadece bu FED yönlü haber akışıyla birlikte oldu. Burada altın ons fiyatı için 1.830 dolar düzeyinin üzerinde ataklar sürpriz olmamalı.

Tabii ki resesyon ve enflasyon çok önemli bir faktör. Burada güvenli limanlara yönelim devam edecek diye düşünüyorum. Benim önemsediğim bir diğer etmen de şu: 2023 yılında birçok ülke dijital paraları açıklayacak. Bu dijital paraları altına dayalı yapıyorlar. Bu nedenle son dönemde merkez bankaları rezervlerinde altın miktarlarını artırıyorlar.

HENÜZ HİÇBİRİSİ FİYATLANMIŞ DEĞİL

Bunlar tabi altın fiyatları içerisinde daha fiyatlanmadı. Küresel enflasyon, resesyon, jeopolitik risk olmak üzere altını yükseltmesi gereken her şey 2022 yılında gördük ama altın olması gereken yerde değil. Çünkü bunların hiçbirisi fiyatlanmadı. Normalde 2.000 doları yukarı yönlü kırması gerekirken ons altın aksine 1.615 dolar düzeyine çekildi.

2023 yılında 2.075 dolar tarihi zirve seviyesinin kırılacağını düşünüyorum. Şu anda Fed tarafından manipüle edilmeseydi altın ons değeri 2.150 dolar olacaktı. Sanal ortamda sattılar. Fiziki ortamda topladılar.

2022 yıl sonu ons altın fiyatı için beklentim 1.860 dolar düzeyi. Bu minvalde gram altın için 1.150 TL seviyesini öngörüyorum.

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.079,12

SATIŞ (TL) 1.079,31

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin